reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

WD My Cloud Pro: až 20 TB v malé krabičce

21.9.2017, Jan Vítek, recenze
WD My Cloud Pro: až 20 TB v malé krabičce
Společnost WD má na trhu širokou nabídku síťových úložných zařízení NAS a my si dnes z ní můžeme vyzkoušet model My Cloud Pro PR2100, který přišel s již předinstalovanými disky. Nejde přitom o žádné střízlíky, ale o dva 10TB modely. 
Manuál popisující zprovoznění modelu PR2100 udává, abychom si otevřeli stránky mycloud.com/setup, které ale provedou to, co zvládneme i sami. Detekují NAS v lokální síti, pochopitelně pokud je do ní zapojen a běží, a přepojí nás na jeho IP adresu. To samé si můžeme zařídit třeba vyhledáním jeho adresy v nastavení našeho routeru, které ukazuje připojená zařízení.
 
 
Pak už se otevře úvodní obrazovka, která nás hned vyzve po výběru jazyka k souhlasu s licenční smlouvou koncového uživatele produktů WD, což je první obrazovka obvyklého průvodce základním nastavením. 
 
 
Druhá obrazovka nás už vyzve k vytvoření hesla pro hlavní administrátorský účet, což lze úplně přeskočit, čímž ale necháme samotný NAS v podstatě nechráněný. V další obrazovce si budete moci vytvořit účet právě na službě mycloud.com, což je obdoba dalších mnoha cloudových služeb, jež nabízí snad všichni výrobci NAS. Nakonec musíme ještě v rámci prvotního zprovoznění zařízení ještě povolit či zakázat automatické aktualizace, dále to samé provést pro program zlepšování produktu (NAS pak bude výrobci odesílat některé informace o jeho využívání), čili jde o telemetrii a pak nám ještě WD nabídne možnost registrace koupeného produktu.
 
 
Pak už se budeme moci přihlásit do systému pomocí vytvořeného hesla a přivítá nás takováto úvodní obrazovka, která v okně prohlížeče moc místa nezabere. Dá nám přitom slušný přehled o stavu celého systému, jeho aktivitě nebo o připojených uživatelích.

reklama