reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
17.11.2009, Jan Vítek, recenze
Úložná síťová zařízení se stále více dostávají i do domácností, k čemuž přispívají nové modely podporující stále více funkcí a také lepší cenová dostupnost. Proto si představíme levné zařízení NAS disponující 1Gb/s konektivitou, rozhraním USB a eSATA.
mastermind (217) | 20.11.20097:26
V první řadě by mne zajímalo, jestli si náhodou nepletete MB a Mb v tabulce rychlostí. Předpokládám, že ano. Ovšem i tak ­- proč není v závěrečném hodnocení napsáno, že jediná věc, která svědčí o 1Gb přenosové rychlosti, je nápis u portu, na krabici a v manuálu. Z výsledků vyplývá, že se jedná o 100Mb. Pokud jste ho tedy opravdu testovali s odpovídajícím kabelem a síťovou kartou. No a nemožnost jiného systému než FAT32...
Odpovědět0  1
Jan Vítek (3360) | 20.11.20099:27
Mbps opraveny... jinak NAS komunikoval přímo s počítačem přes 1Gbps síť. Jde o to, že tato zařízení mají jednoduše slabý výkon a propustnost 1Gbps Ethernetu v mnoha případech nevyužijí i daleko dražší zařízení ­- viz. https:­/­/www.svethardware.cz­/art_doc­-60C02F0FF1318730C125757E0035E2D8.html

Tenhle Welland je jednoduše mezi NAS absolutní low­-end, ať má na krabici napsáno, co chce a takový výkon byl očekáván.
Odpovědět1  0
mastermind (217) | 20.11.200913:54
Každopádně díky za test, člověk alespoň nenaletí na papírovou hodnotu. :)
Odpovědět0  0
JAroslav Ižák | 30.1.201117:18
Páni,

vidím že viacerí máte skúsenosti s podobnými zariadeniami. Ja som v tejto oblasti laik. Vie mi niekto teda poradiť? Mám LCD TV s USB 2.0 vstupom s funkciou MediaPlay ­(prehrávanie audio a video súborov včetne DivX a pod­). Mám aj domácu LAN na ktorej mám ROUTER pri pripojenie Internetu a PC + 2 Notebooky.
Otázka: Viem takého zariadenie pripojiť k TV prostredníctvom USB a zároveň ho mať pripojené k LAN pre správu súborov z desktopu?
Ak nie, čo by sa dalo na to použiť. Priorita je obe funkcie a nízka cena.

Ďakujem za odpovede
Jaro
Odpovědět0  0
radon (61) | 19.11.200911:55
NAS s podporou bitorrentu neschopný uložit 9GB mkv soubor ... to je fakt trochu problém :­-)
Odpovědět0  0
martin654654 | 21.11.200915:36
to je bohužel problém. :­( malé torrenty jsou super. člověk nahraje torrent file, nas stáhne a pošle email. u velkých ­(třeba 5GB­) se stáhne 99% a tím to končí. :­( možná to vyřeší update firmware, který zatím není k dispozici.
Odpovědět0  0
martin654654 | 31.12.200915:41
nas se chová zvláštně v tom smyslu, že přes sambu a torrenty se do něj nedá nacpat 9GB soubor. nicméně přes ftp se do něj dá nakopírovat vše bez jediného problému. omezení, ale dá se na to zvyknout.
Odpovědět0  0
still_wolf | 8.4.201011:24
Jestli to tedy dobře chápu, tak pokud celý disk naformátuju v PC na NTFS a pak připojím, tak NAS nemžu použít?
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.