reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
11.2.2008, Zdeněk Eisenhammer, recenze
Dnes se podíváme na laserovou tiskárnu od tradičního výrobce, balancující na pomezí nižší a střední třídy. V současnosti se výrobě těchto zařízení intenzivně věnuje mnoho věhlasných firem, a proto bude jistě zajímavé zjistit, zda i průkopník laserové tiskové technologie dokáže s ostatními držet krok, nebo je dokonce předčit.
dkas (24) | 13.2.200810:20
Tenhle Xerox není zase až tak Xerox, ale je to podle mě Samsung ML­-2571N ­(http:­/­/www.samsung.com­/cz­/products­/printers­/monolaserofficeprinters­/ml_2571n.asp­). Co vím, tak Xerox se zaměřuje hlavně na vyšší třídu, kde si tiskárny dělá sám, ale u té nejnižší třídy spolupracuje se Samsungem u ČB tiskáren a dříve s Konica­-Minoltou u nejlevnějších barevných laserů.
Jinak pěkná recenze, pokud vyměníte obrázky a pár textů, máte další recenzi :­))
Odpovědět0  0
Zdeněk Eisenhammer (103) | 13.2.200810:49
Díky za postřeh. Je to samozřejmě možné, koneckonců podobnou situaci jsme tu už měli v případě tiskárny Dell 1110 vs. Samsung ML­-2010. Tiskárna Xerox opravdu nemůže zapřít podobnost s Vámi uvedeným Samsungem, i když byly provedeny drobné úpravy designu.
Odpovědět0  0
monikash (42) | 12.2.20087:24
Koupila jsem si domů ­"slabší­" model X3117 ­(měli ji v akci za 1224 kč­). Nepřipadá mi nějak hlučnější. V práci máme HPčka a to je ­"hukot­", že není slyšet ani rádio při tisku ­(samozřejmě mám rádio na mezzopiano nikoli forte :­-p ­). Ten menší toner opravdu zamrzí. Ale zase musím výrobce pochválit za ovloadače i pro linuxové OS a přiložený USB kabel.
Když tu řešíme tonery a jejich složení, zajímalo by mě, jak je to při renovaci s životností opt. válce, který je součástí kazety a kvalitou tisku po několikerém ­"dosypání­"?
Odpovědět0  0
Zdeněk Eisenhammer (103) | 12.2.200810:09
To bohužel nelze při testu zjistit. Životnost optického válce se obecně pohybuje kolem 15000­-20000 stran při 5% pokrytí. Ptát se výrobce na životnost součástí kazety doplněné neoriginálním tonerem by bohužel stěží našlo nějakou odezvu :­-)
Odpovědět0  0
Petr Jakeš | 11.2.20089:53
Dobrý den, děkuji za zajímavou recenzi. Myslíte, že je možné ještě přidat informaci, jaký druh toneru Xerox používá? Zda se jedná o mechanicky vyrobený toner, nebo o Chemically Produced Toner ­(CPT­), který má lepší kvalitu ­(menší částice toneru­)?
Děkuji
Petr Jakeš
Odpovědět0  0
Zdeněk Eisenhammer (103) | 11.2.200811:52
Díky za kladný ohlas, druh toneru se pokusím zjistit od výrobce.
Odpovědět0  0
Petr Jakeš | 13.2.200811:10
Dobrý den, máte již, prosím, nějaké informace ohledně typu toneru? Rád bych si tuto tiskárnu koupil, typ toneru je však pro mě rozhodující údaj.
Děkuji
Petr Jakeš
Odpovědět0  0
Zdeněk Eisenhammer (103) | 13.2.200812:09
Dobrý den, informaci zatím nemám, ale pokud mohu spekulovat, zřejmě o chemicky pěstovaný toner nejde, protože tím by se Xerox jistě pochlubil, jako u vyšších modelů, kde používá toner EA­-HG. Navíc, jak podotkl uživatel dkas, jde zřejmě o OEM tiskárnu, jejímž výrobcem je ve skutečnosti Samsung. Pokud získám přesnější informace, určitě je zde uvedu.
Odpovědět0  0
Zdeněk Eisenhammer (103) | 14.2.200820:45
Dnes jsem obdržel odpověď od výrobce, cituji:
"Tiskárna Xerox Phaser používá klasický ­"mletý­" toner. Chemicky vyrobené tonery, v terminologii Xeroxu označované jako ­"EA Toner­", používají barevné laserové tiskárny Phaser 6130, 6180, 7760 a černobílá Phaser 5500.­".
Do článku jsem informaci o typu toneru doplnil do části ­"Spotřební materiál­" v poslední kapitole.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.