reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Xiaomi Mi Robot Vacuum Cleaner: oblíbený pomocník do domácnosti

2.12.2019, Milan Šurkala, recenze
Xiaomi Mi Robot Vacuum Cleaner: oblíbený pomocník do domácnosti
Robotické vysavače zažívají obrovský boom a jedním z nejoblíbenějších jsou ty od společnosti Xiaomi. My se dnes podíváme na střed jejich nabídky, robotický vysavač Mi Vacuum Cleaner s 5200mAh akumulátorem.
Dostáváme se k závěru našeho testu. Jeho předmětem byl robotický vysavač Xiaomi Mi Robot Vacuum Cleaner. Ten sice ze začátku pěkně pozlobil svým Wi-Fi modulem, ale poté bylo vše v pořádku a lze většinu věcí jen chválit. Vysavač má solidní účinek zejména na tvrdém povrchu, ale neztratí se ani na většině normálních koberců, Má přijatelnou hlučnost, kterou lze navíc korigovat z prostředí mobilní aplikace. Ta dovoluje nastavit vysavači oblast, ve které se má pohybovat, umožňuje také plánovat spuštění.
 
Xiaomi Mi Vacuum Cleaner EU
 
Rozumná je i výdrž, která vycházela na více než 2 hodiny vysávání. Stinnou stránkou mohou být poměrně velké rozměry vysavače. S vysáváním kolem stěny není problém díky pomocnému kartáči, na úplné rohy ale nedosáhne. Větší výška (96 mm) ale bude vadit zejména v tom, že se dostane jen pod málokterý gauč, nicméně mám otestováno, že i pokud nad sebou nemá skoro ani milimetr místa, zkusí to projet. Bokem se dokáže vměstnat i do nižších mezer okolo 75 až 80 mm. Solidní je i generování trasy a detekce překážek, takže před nárazem do nábytku zpomalí a jen lehce ťukne nárazníkem, aby se dostal co nejdále.
 
V celkovém součtu tak jde o užitečného pomocníka, který zajistí, že budete mít vysátý byt klidně i každý den, přitom se vůbec nenadřete. Jen s tím vytíráním budete muset ještě počítat, nebo si koupit o několik tisíc dražší model Sweep One, který touto funkcí disponuje. Dle mého zkoumání si vysavače pochvaluje i veřejnost, neboť kdykoli jsem se mihl kolem obchodu Xiaomi, obvykle se našel někdo, kdo mi hned začal vysavač z vlastní zkušenosti doporučovat, nebo si ho nějak pochvalovat.
 
 

Vysavač je vhodný pro:

 
1. Klidně i každodenní vysávání
 
 

Plusy

 
+ Solidní výsledky úklidu
+ Rozumné možnosti konfigurace přes mobilní aplikaci
+ Slušná výdrž na akumulátor
 
 

Minusy

 
- Větší výška (limituje, pod který nábytek může vysavač zajet)
 
 
Cena v době testování: cca 6 500 Kč s DPH



Vývoj ceny testovaného produktu:




Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama