reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Y-Cam Black S: noční hlídač

10.1.2012, Jan Vítek, recenze
Y-Cam Black S: noční hlídač
IP kamery jsou dnes již dostupným příslušenstvím do domácností, kde mohou sloužit pro prostý dohled nad jejich stavem, nebo i pro bezpečnostní účely. Nyní si můžete zakoupit i model Y-Cam Black S pracující dobře i v noci, na nějž se podíváme.
Dnes recenzovaná IP kamera Black S od firmy Y-Cam má k dokonalosti daleko. Když přihlédneme k její ceně, jež se momentálně pohybuje na cca 4500 Kč, tak si již můžeme pořídit třeba i Wi-Fi IP kameru s motorkem, nebo ušetřit nemalou částku a pořídit něco jako Compro VideoMate IP70W. Ta sice není dokonalá, ale poskytuje lepší, věrnější a detailnější obraz (především za dne) i komfortnější ovládání i nastavení.





Y-Cam Black S je sama o sobě malá, dostupná v černé nebo bílé barvě (Knight S) či dokonce v bílé barvě bez přisvětlovacích IR diod (White S). Práce s ní byla bezproblémová, ovšem uživatelské rozhraní by si zasloužilo více propracovat, integrovat nápovědu jasně vysvětlující, co má která položka konkrétně na starosti a rovněž by se hodily širší možnosti nastavení především s ohledem na ukládání videa/zachycených fotografií.

Obraz této kamery není zrovna kvalitní, což nám napoví už jen rozlišení senzoru (0,3 Mpix), ovšem nejde jen o detaily. Je tu i problém s barvami kvůli tomu, že kamera špatně vyvažuje bílou a v podstatě celý obraz má tak nádech nějakého spektra, což v kombinaci s jeho celkovou vybledlostí nepůsobí dobře. Přeci jen bychom dnes měli od IP kamery za takovou cenu vyžadovat lepší kvalitu.

Black S se ale chlubí především svou schopností pracovat ve tmě, k čemuž jí poslouží 30 IR diod osázených kolem objektivu. V noci pracuje skutečně dobře a nemá problém s osvícením i velké místnosti, přičemž v tomto případě je obraz černobílý, takže vůbec nevadí předešlé problémy s barvami. Ovšem stále zůstává nevalná úroveň detailů daná i nízkým rozlišením.


Rozhraní Wi-Fi
Špatné barvy za dne
Výkonné IR osvícení v noci
Nízké rozlišení a neostrý obraz
Ikona Odkaz na databázi
Nedokonalý firmware
Cena v době testování: 4 500 Kč s DPH


Za zapůjčení IP kamery děkujeme firmě UMAX Czech


reklama