reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
Diskuze k článku: ZOTAC ZBOX pico: kapesní PC
21.11.2014, Jan Vítek, recenze
Dnes se podíváme na desktopový počítač, který si můžete klidně strčit do kapsy. Však není o moc větší než mobilní telefon. Co ještě nám však kromě malých rozměrů nabídne? Na to se zaměříme v samotné recenzi.
werty (1) | 21.11.201420:05
Zdravím,
spýtam sa asi ako pako, ale chcel by som to používať ako domáci media player.

Dá sa na tom pustiť film 1080p z NAS servera cez sieť? Zrejme to bude záležať skôr od tej sieťovky.

Skúšali ste to aj takto z NAS pustiť?

Veľká vďaka
Odpovědět0  0
RoPo (187) | 24.11.20148:12
Na toto má výkon dostatečný a síťovka pro 1080p také bez problémů stačí.
Odpovědět0  0
Mr.Lolendo (259) | 21.11.201419:30
Mam tablet s atom z3740. Ten dá v HL2:Lost Cost benchmarku 35FPS na max. bez vyhazování a v 1280x800. NFS:Most Wanted da též 40FPS+. Crysis 3 na min. v 1280x800 bylo 15FPS.
Jinak přehraje 4K video na youtube.
Odpovědět1  0
Mr.Lolendo (259) | 21.11.201420:09
jinak tady podrobný test. http:­/­/www.notebookcheck.net­/Review­-Acer­-Iconia­-W4­-820­-2466­-Tablet.114871.0.html
Jinak tady jsou moje staré testy v AIDA
https:­/­/app.box.com­/s­/u1hx5wcff70hvirkgrfi
https:­/­/app.box.com­/s­/0ezv1t3ry0gfsghb2vsa
Udělám ještě nové protože tam byli předtím rok staré ovladače a Bios.
Odpovědět0  0
RoPo (187) | 21.11.201411:23
Když jste jej měli v ruce, tak zjistili jste zda­-li tento Zotac Pico podporuje WOL ­(wake­-on­-lan­)?
Odpovědět0  0
Jan Vítek (3360) | 21.11.201411:58
Podporuje WOL i Wake on USB
Odpovědět2  0
RoPo (187) | 21.11.201412:11
Děkuji za zprávu!

Zkoušeli jste reálně obě funkce? Já jsem očekával, když jsem narazil na obrázky z BIOSu v článku, že toto tam uvidím. Ale stránky BIOSu v článku jesou všechny. To je škoda.
Odpovědět0  0
Jan Vítek (3360) | 21.11.201416:13
V BIOSu žádná taková položka není, ale nastavení síťovky v OS udává, že WoL pomocí Magic Packet je zapnuté. Zkoušel jsem ho tedy probudit přes lokální síť, ale nereaguje, i když kontrolky u RJ­-45 svítí. Možná dělám něco špatně ­(nastavení je ale správně­), nevím, nemám s WoL moc zkušeností.
Odpovědět0  0
RoPo (187) | 21.11.201416:32
Tak to může znamenat, že WOL neumí. Tedy pokud je správně nastaven a používá se správný SW pro probuzení.
Odpovědět0  0
Jan Vítek (3360) | 21.11.201417:06
SW funguje, nastavení je OK, vyzkoušel jsem to na svém desktopu bez problémů.
Odpovědět0  0
Jan Vítek (3360) | 21.11.201416:15
Možná bude problém v tom, že WoL zde funguje jen pro probuzení ze spánku nebo hibernace, ale ne z vypnutého stavu. OS ale neumožňuje počítač uspat, jen vypnout nebo restartovat.
Odpovědět0  0
RoPo (187) | 21.11.201416:31
To je nesmysl. Buď funguje nebo negfunguje. Podpora WOL je otázka HW síťové karty, BIOSu a ovladače v OS ­(ten jen ovlivňuje na jaký druh WOL síťovka reaguje­).
Odpovědět0  0
Jan Vítek (3360) | 21.11.201417:02
Vycházel jsem z toho, že u síťovek Intelu lze nastavit, jestli má WoL fungovat jen u uspaného počítače nebo i u vypnutého počítače ­(S5­). Ale jak říkám, nemám s tím velké zkušenosti.
Odpovědět0  0
Jan Vítek (3360) | 21.11.201416:31
Ještě naposledy jsem zkusil v systému zapnout hibernaci a vyzkoušel WoL s ní ­(trošku zoufalé, vím­), ale nic. V BIOSu už nic víc pro zajištění podpory režimu spánku dělat nejde, takže realita je asi taková, že pokud se vám podaří ten počítač uspat, WoL bude fungovat stejně jako WoUSB.
Odpovědět0  0
RoPo (187) | 21.11.201416:35
Pokud WOL je funkční, tak v BOISu lze natavovat z jakého režimu je funkční. Když toto v BIOSu není, tak lze očekávat, že WOL nebude fungovat.
Změna však může být v další aktualizaci BIOSU. Ale pokud WOL umí použitý HW ­- čipset síťovky. Bez podpory na straně HW může BIOS a ovladače dělat co chtějí a nic nepomůže.
Odpovědět0  0
Jan Vítek (3360) | 21.11.201417:03
Tak doufejme, že ZOTAC s nějakou další přijde. Už vydal dvě aktualizace, ale ani poslední WoL do nabídky nepřidala.
Odpovědět0  0
HellraiserPecosek (5) | 21.11.20146:50
Chvála bohu, že aspoň ten druhý německý server, na který odkazujete kvůli fotkám rozebraného kusu, otestoval aji přhrávání videií. Z jejich poznatku vypadá, že pokud nainstalujete XBMC tak docela dost klesne vytížení procesoru při samotném přehrávání videí ve VLC. což je super. Toto mi ve vaší recenzi rozhodně chybí. Svými rozměry a jak uvádíte spotřebou a bezhlučnám provozem, by se mohlo jednat o solidní multimediální centrum. :­-)
Odpovědět2  0
Jan Vítek (3360) | 21.11.20149:04
Videa jsem zkoušel a jak v závěru zmiňuju, není problém ani s filmy v 1080p. Jestli chcete zjistit něco konkrétního, dejte vědět.
Odpovědět1  0
Hellraiser666 (25) | 21.11.201417:07
Děkuji za informaci. Tuto informaci jsem zaregistroval ale zdála se mi strohá :­-­). Vše ostatní jsem zjistil z onoho německého webu. Takže asi nic ­- velice zajímavé je ta nižší náročnost na CPU skrze XMBC :­-­) ­- jestli toto můžete ověřit tak budu velice rád.
Odpovědět0  0
doug (109) | 21.11.20145:49
aj ste tu sietovku realne otestovali, ci je naozaj len 100mbit? lebo to sa mi nechce verit ­(je to tak sice aj na stranke vyrobcu...­), realne neexistuje dovod dat tam 100mbit miesto gbit. Pochybujem, ze tym cokolvek usetrili
Odpovědět2  0
Jan Vítek (3360) | 21.11.20149:06
je to jen 100mbit
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.