reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
22.9.2006, Jan Vítek, aktualita
Firmy Adobe a Symantec, o němž mimochodem dřívější aktualita mluví jak o obránci Internet Exploreru, se spojili v lobingu u zástupců EU, aby donutili Microsoft odstranit aplikace, které soupeří s jejich výrobky. Adobe tak jde především o...
Piranha | 26.9.200617:04
čert vem MP i když je to s Winampem a Qicktimem moje oblíbené trio ­(spolehlivost nade vše !!!­), ale
pokus zakázat bezpečnostní centrum lze podle mě kvalifikovat jako čin veřejného ohrožení ­(rozuměj urychlení šíření virů ap. díky BFU kteří si nikdy antivir nepořídí pokud nebude předinstalovaný­)
samozřejmě že viry jsou vždy o krok napřed, ale takováto byro­-buzerace si o pořádnou epidemii říká
Brusel: go to hell...­(na věčné časy­(tm­))
Odpovědět0  0
wizaard (23) | 24.9.200621:51
Nezlobte se na mě, ale stále nechápu softwarové firmy, proč se pořád hádají s Microsoftem ­- vytvořili platformu, vyvíjejí ji, odstraňují chyby a snaží se uživateli dodat maximálně jednoduché komplexní řešení. ­"Nemohou­" za to, že jsou nejlepší ­(resp. největší či nejrosšířenější­) v oboru, proto nesouhlasím s žádnými represemi ze strany EU ani odjinud, protože se domnívám, že to není fér. Když budu mít 100km dálnic o 4 pruzích a někdo vyrobí auto, které zabírá 1,8 pruhu, taky mě nikdo nebude nutit přestavovat dálnici, ale ten dotyčný by se měl zařídit podle mě, když na ní chce jezdit, nebo ať si jezdí někde jinde, ne? Tak to vidím. Ať si milí zlatí ostatní udělají vlastní OS a bude to OK. Jinak ­- Symantec má zrovna co říkat ­- taky bych rád měl jejich Firewall a AVG, ale jaksi to nejde, protože antivirus nelze v jejich balíku Internet Security vypnout... kdo je tedy ten špatný? ;)
Odpovědět0  0
Astroman | 22.9.200615:26
Bohuzel je microsofti bezpecnostni centrum tak obtizne vypnutelne, ze si produkt symantecu muze nainstalovat jen skutecny znalec.... Ono je totiz potreba zmacknout jedno tlacitko v tabulce jak pro laiky, ale to je prave prace znalce...
Bejt microsoftem, zaluju Symantec za krivou obzalobu...
Odpovědět0  0
Tunseng (346) | 22.9.200615:46
Jenze z pohledu profesionalniho designera uzivatelskeho rozhrani aplikaci je to skutecne tak. Jedno jedine tlacitko, jeden jediny prepinac byt zobrazeny na prvni strance tabulky nastaveni dokaze rozhodnout o tom co bude pouzivat 97% lidi a co ten zbytek :­-)
Odpovědět0  0
Tunseng (346) | 22.9.200615:49
NApriklad predvida se, ze po nastupu MSIE7 ktery bude mit jako vychozi web vyhledavac nastaven ten od microsoftu bude nasledovat ze dne na den presun tupych mas od google smerem k MS. A to i presto ze google bude jako vyhledavac mozne ­"snadno doplnit­", a dokonce by tomu tak bylo i kdyby google byl v nabidce hned jako druhy volitelny vyhledavac ... zkratka vychozi nastaveni aplikaci dnes ovlada masy.
Odpovědět0  0
c00ler | 23.9.200614:44
Ty si zaujimavy tipek, nadavas na to ze vacsina ludi je takych tupych ze prejde z googlu na MS lebo bude defaultne v MSIE7, ale neserie ta to ze v republike ­(aj v SR­) mas 90 % tupcov ktory ti zvolia vladu !!!!!
Odpovědět0  0
Michal Mitrega (56) | 22.9.200617:00
uff tak asi nejsem v těch 97mi procentech :_D
Odpovědět0  0
Radek Martinka (1) | 22.9.200614:48
ja byt Microsoftem, tak to vyresim jak v Jizni Koreji. Po takoveto penalizaci bych opustil trh a vratte se k dosu nebo bezte na linux :­-)
Odpovědět0  0
Jan Pohan | 22.9.200615:36
To neni spatny napad hlavne z pohledu Evropy ­- nasledovalo by oziveni v IT prumyslu, nova pracovni mista, otevrene standardy, snizily by se naklady ve statni sprave za nakupy licenci a zlepsila by se platebni bilance kdy dovazime operacni system a platime za nej zahranicni soukrome spolecnosti. Jiste by to melo i sva negativa ale kdyby proste MS zcela z Evropy odesel, nic zvlastniho se nestane ­- jeho misto okamzite nahradi jine spolecnosti, to je proste trh. Proto to MS neudela, navic ztraty MS by byly v tomto pripade na rozdil od Jizni Koreje astronomicke. MS si rozhodne nebude detinsky hrat na urazeneho, bude bojovat ­- jde tu o hodne..
Odpovědět0  0
Tunseng (346) | 22.9.200615:44
To bylo receno pomerne vystizne. Odchod microsoftu by skutecne znamenal pro evorpu obrovske pozitivum. Microsoft vsak neni banda idiotu a velmi dobre vi, ze zlaty tento dul neni rozumne opustit. I kdyby tu mel nakonec prodavat skutecne pouze operacni system a veskery bundle zvlast.
Odpovědět0  0
GLOWi | 22.9.200617:28
Copak to v Evrope MS okupuje a nuti nekoho pouzivat jeho produkty??
Odpovědět0  0
Tunseng (346) | 22.9.200622:30
Budto jsi prilis mlady ­(a houby vis­) nebo prilis stary ­(a bavit te hrat si na diskutera ve zvolene roli­) :­-­) . Podivej situace je takova ze na tvoji odpoved existuje pomerne jednoznacna odpoved: Ano.
Odpovědět0  0
c00ler | 23.9.200610:05
ano ?! ta niekto nuti kupit si windows ?????
Odpovědět0  0
Tunseng (346) | 22.9.200622:33
Sice neprimo, ale ano nuti. Staci malo, uvedu priklad: MS dojedna na pristich 12 let se statni spravou dodavky kancelarskeho software MS Office za extra zvyhodnene ceny, blbost vlady ktera to zbasti i s navijakem a po otevrenych formatech pro komunikaci s obcany se nepta ponechme stranou. Dusledek je takovy ze nakonec vse zaplati prave obcane kterym nezbyva nez aby zakoupily za plnou cenu tento produkt firmy microsoft proste z toho duvodu ze se statni spravou lze komunikovat pouze v davoych formatech na ktere ma microsoft ­"patent­" :­-­) ... a to byl opravdu jen priklad, techto skrytych navaznosti existuje u produktu a obchodnich dohod microsoftu obrovske mnozstvi.
Odpovědět0  0
GLOWi | 23.9.200610:02
Takze nic. To jsem cekal. Ideologicky zabarveny pohled na vec. Vy samozrejme vite, co je pro ostatni nejlepsi. Jak muzete uvest idiotsky priklad, ze nakup Office je automaticky spatny? To nelze samozrejme rici, pokud se nezvazi vsechna pro a proti v konkretnim pripade.
Odpovědět0  0
c00ler | 23.9.200610:08
Vacsina ludi pouziva na dokumenty format MS .doc povadz mi ktory iny soft. nie od MS s nim vie pracovat lepsie ak MS Office ? Podla mna MS Office je jeden z naj. softov do kancelarie ... a prosimta nespominaj ziadne OS sracky ....
Odpovědět0  0
Tunseng (346) | 23.9.200611:42
"povadz mi ktory iny soft. nie od MS s nim vie pracovat lepsie ak MS Office­"

To jste opravdu tak hloupy, nebo to jen hrajete ? Ovsem ze MS se svym vlastnim uzavrenym formatem ovencenym patenty ze vsech stran umi a jediny muze pracovat plnohodnotne. Takto ovsem otazka nestoji. S tou je treba zajit za tuto barieru a zeptat se, ma tedy smysl uvazat se k teto firme volbou baliku ktery prosazuje pouze vlastni uzavreny format, zcela neschopnoy interoperability s konkurencnimi dodavateli ? :­-)
Odpovědět0  0
Tunseng (346) | 23.9.200611:44
Co se tveho nazoru ­"MS je nej­" , neberu ti ho, pouzivej si co chces, ale neber ani ty moznost me zvolit si software ktery me vyhovuje nejlepe ­(a to je napriklad OpenOffice­/602Office­/StarOffice­). Bohuzel aniz by ti to patrne doslo, kazdym okamzikem kdy nekdo otevira tvuj DOC dokument, sve okoli NUTIS pouzivat vyhradne MS Office :­-­). Podobne jako to delaji nase vlastni statni instituce.
Odpovědět0  0
c00ler | 23.9.200614:27
Nechapem, ked je MS a vsetky jeho porodukty teke zle a zle sa snimi robi tak potom by nemal byt problem mu prebrat trh nie ???? Ak by som pouzivatl nieco ine napr. OpenOffice nenutil by som pouzivat ostatnych OpenOffice ­(tiez ma format ktory neprecitam nicim inym­) ???? 1. Takze trieskas bludy!!!! 2. export do vseobecnych formatov ktore precitas vsade ma aj MS Office
Odpovědět0  0
Yeah Yeah Yeah (80) | 26.9.200622:53
OpenOrifice mě používat nedonutíš. MS Office 07 jsou asi tak deset let napřed. Tak proč běhat nahý a dělat huhu zvuky?

Další argumenty jako že tě nutím neberu. Export­/Import používat umíme. :­)

By the way až budeš za dva roky otvírat DOCX vzpomeň si na mě. Jestli to OpenOffice nebudou umět otevřít..chyba komunity. :)
Odpovědět0  0
MICT14N (10) | 22.9.200614:15
urcite by bylo lepsi kdyby microsoft mohl v EU poskytovat komplexni ochranu pocitace zvlast pri cene samotnych windows ale zdaleka nejlespi by bylo kdyby mel 2 verze windows ­(ted mam na mysli konkretne XP a ne Home a Pro­) z cehoz jedna by byla levnejsi ale bez ochrany ktereou by si uzivatel mohl dodatecne sam vybrat ale k tomu nikdo nemuze microsoft nutit coz je z urcityho pohledu skoda na druhou stranu me by se taky nelibilo kdyby mi nejakej urednik diktoval ceny
Odpovědět0  0
Airwar (233) | 22.9.200614:45
V tomhle s vámi naprosto souhlasím.

Pokud v něčem Windowsi obecně zaostávají tak to je zabezpečení proti útokům z netu, takže v zájmu běžných neznalých uživatelů je rozhodně dobře pokud budou Windowsi už v základní verzi vybaveny Antivire, Firewalem a dalším bezpečnostním softwarem.

Stejně tak by bylo fajn kdyby se dala koupit lite verze a člověk by si tenhle ­"balast­" nainstaloval dle výběru.

PS: tenhle ­"balast­" bude nakonec stejně to první co nejspíše z Vist odstraním.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.