reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Roadmapa mobilních procesorů AMD je venku

12.3.2008, Pavel Boček, aktualita
Roadmapa mobilních procesorů AMD je venku
Německý server Computerbase přinesl roadmapu mobilních procesorů AMD pro tento a příští rok. Podle ní nás po většinu letošního roku nečeká nic výrazně inovativního, očekávat můžeme hlavně 65nm technologií vyráběné Turiony 64 Ultra, z nichž...
Německý server Computerbase přinesl roadmapu mobilních procesorů AMD pro tento a příští rok. Podle ní nás po většinu letošního roku nečeká nic výrazně inovativního, očekávat můžeme hlavně 65nm technologií vyráběné Turiony 64 Ultra, z nichž nejvýkonnější ZM-86 má frekvenci 2,4 GHz a 2 MB L2 cache; TDP dosáhne 35 W. Pomalejší z nových modelů budou mít TDP 31 (verze s 1 MB L2) či 32 W (verze se 2 MB L2).



Z dalších mikroprocesorů to budou jedno- i dvoujádrové Athlony a také jednojádrové Semprony, zpočátku pouze pomalejší modely QL-60, resp. SI-40, výkonnější budou přicházet po čtvrtletí. Všechny nové modely přináší sběrnici HyperTransport 3.0 s frekvencí 3,6 GHz (Semprony) - 4,4 GHz (Turiony Ultra) a podporu DDR2-800 u nejvýkonnějších Turionů. Slabší CPU budou mít oproti Turionům Ultra výrazně horší poměr výkon na watt, nejhorší to bude u jednojádrových Athlonů s TDP 35 W.



Konec roku letošního roku (první vzorky pro výrobce laptopů) a rok příští se ponese ve znamení procesorů Swift s jádry White Swift (jednojádrové modely) a Black Swift (dvoujádrové modely). Vyráběny budou 45nm výrobním procesem, přinesou podporu DDR3 a hlavně budou mít integrované grafické jádro.



Zdroj: Fudzilla
reklama