reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Rosewill RISE: štíhlý full tower

4.7.2014, Jan Vítek, aktualita
Rosewill RISE: štíhlý full tower
Na trhu se objevila nová skříň od společnosti Rosewill, to model RISE. Ten byl svým výrobcem označen za štíhlý full tower, což si vysloužil díky své relativně malé hloubce. I tak jde ale o 14kilogramovou skříň.
Rosewill RISE je tedy počítačová skříň typu full tower, která na trh přichází také v podobě modelu RISE Glow, ovšem jediným rozdílem mezi nimi je ten, že RISE Glow je vybaven ventilátory s modrými LED. Rozměry těchto skříní jsou 233 x 440 x 550 (Š x H x V), a to při uvedené hmotnosti 14 kg. Je tedy zřejmé, že výrobce nepoužil nijak tenkou SECC ocel. Očekávat tak můžeme alespoň 1mm plech.





Rozměry se podepsaly na vnitřním rozmístění šachet. Ustoupit tedy musely diskové pozice, které se ocitly až dole, kde nebudou vadit základní desce. Nicméně i tak se dovnitř vešly ještě dvě mechanikové pozice, z nichž jedna může posloužit i externímu 3,5" zařízení.





Výhodou pak je, že ventilátorům umístěným v předním panelu nestojí nic v cestě, a tak mohou foukat přímo mezi karty a na procesorový chladič. Grafické karty také mohou využít v podstatě celou hloubku skříně, samozřejmě minus její stěny a ventilátory. Můžeme tak počítat s cca 38 cm místa, ale to pouze odhadem.





Vedle dvou 5,25" pozic tu máme už jen dvě spodní 3,5" šachty, přičemž obě jsou připraveny pro 2,5" zařízení. To není zrovna bohatá nabídka, ale ještě že tu je aspoň jedna další 2,5" pozice na vrchním panelu. Chladicí systém pak zahrnuje tři 120mm přední ventilátory, jeden zadní 140mm, nad nímž je místo pro další 80mm a nahoře jsou pak dvě 140mm pozice. Na předním, či spíše vrchním panelu najdeme dva porty USB 3.0, čtyři USB 2.0 a dva audio konektory.

Zdroj: techPowerUp
reklama