Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Royal EZVue 5 – PDA za cenu lepšího pouzdra

3.8.2005, Pavel Bureš, aktualita
Royal EZVue 5 – PDA za cenu lepšího pouzdra
Na Světě PDA se zařízeními jako je Royal EZVue 5 příliš nezabýváme. Jedná se o vylepšený digitální diář, přístroj je na půli cesty mezi plánovačem a kapesním počítačem. Domnívám se, že naprostou většinu PDA uživatelů nechá toto zařízení...
Na Světě PDA se zařízeními jako je Royal EZVue 5 příliš nezabýváme. Jedná se o vylepšený digitální diář, přístroj je na půli cesty mezi plánovačem a kapesním počítačem. Domnívám se, že naprostou většinu PDA uživatelů nechá toto zařízení klidnými. Royal EZVue 5 je určen zejména váhajícím zájemcům, jimž se ovládání kapesních počítačů zdá příliš složité a běžné diáře za pár stokorun jim neposkytnou všechny potřebné funkce. Rovněž cena 34,95 USD není příliš vysoká, takže pokud nebude majitel spokojen, může se aspoň utěšovat tím, že špatně investoval jen tisícikorunu, ne více. Výrobce vsadil na vlastní operační systém, oproti běžným diářům najdete na CD dostatek softwaru (hry, utility, vědeckou kalkulačku atp.), můžete přes dodávaný USB kabel synchronizovat svá data s MS Outlookem i Outlook Expressem atp.

Royal EZVue 5 bych přirovnal k zařízením Blackberry. Oproti PDA a komunikátorům nabízejí méně funkcí, ale to co umí, umí velmi dobře. Není třeba je dlouho konfigurovat, instalovat aplikace atp., pouze vybalíte a pracujete.




Royal EZVue 5 je vzhledem k ceně velmi kvalitní zařízení. Spolu s přístrojem dostanete balík softwaru, z kterého by si mohly vzít příklad i někteří výrobci PDA. Bohužel výrobce vsadil na vlastní operační systém, takže 3 MB paměť využijete na data dodávaných programů.


Digitální diář Royal je, ač se to na první pohled nemusí zdát, zajímavý i pro výrobce PDA. Domnívám se, že váhající uživatelé (kteří PDA doposud neměli) raději investují 35 USD za dobře vybavený digitální diář s tím, že se ho za několik týdnů naučí používat a pokud poznají, že nemá potřebné funkce, zakoupí kapesní počítač. Podle informací dostupných v době napsání článku se Royal EZVue 5 nebude v ČR prodávat.
Zdroj: About