reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
27.12.2020, Milan Šurkala, aktualita
Není to zdaleka poprvé, co byla hacknuta nějaká kryptoměnová burza. Nyní to potkalo ruskou službu Livecoin, kde útočníci plně převzali kontrolu nad servery společnosti a výrazně navýšili ceny kryptoměn. Bitcoinu se pohyboval ve stovkách tisíc USD.
blue.sun (268) | 28.12.202019:54
a pak ať mi někdo chce tvrdit, že tohle je měna budoucnosti. :­-D :­-D
Odpovědět0  0
jslavetinsky (31) | 28.12.202012:25
V článku píšete, že jde o exit scam. Neplyne z toho náhodou, že možná žádný hackeři nejsou, ale jde o majitele který to tunelujou?
A druhá věta, že ­"prodávali za 320k­"... ale oni to právě neprodávali, žejo. Když druhá strana nedostane peníze, nejedná se o prodej nýbrž o krádež. Hlavně by ale ani tak nešlo o prodej, šlo by o nákup. Ne že ­"zboží není obdrženo­", ale peníze nejsou obdrženy! Zboží je bitcoin, a ten byl převeden na podvodnou protistranu. Nebo to chápu špatně?
Odpovědět0  0
Milan Šurkala (4502) | 28.12.202012:35
Uživatelé BTC prodávali za 320K ­(a nakupovali USD­), hackeři BTC nakupovali za 320K ­(a prodávali USD­). Jenže právě vypadla ta druhá strana prodeje­/nákupu, kdy druhá strana měla za artikl dostat něco zpět. Uvědomte si, že obě strany něco prodávají a obě strany něco kupují. Uživatel prodává BTC­/kupuje dolary, hackeři kupovali BTC a měli prodávat dolary ­(i proto mnoho lidí nerozumí kurzům ve směnárnách, protože není jasné, zda jde o nákup­/prodej z jeho strany nebo nákup­/prodej ze strany směnárny­). V případě směny měny­/kryptoměny jsou samotné tyto prostředky zbožím.
Odpovědět0  0
jslavetinsky (31) | 28.12.202013:54
Takže podle vás lidi choděj do supermarketu prodávat peníze? Sorry ale to je naprostej nesmysl. Kupuje a prodává se zboží za peníze. Zde je zboží jednoznačně bitcoin. U směnáren je možná zmatek protože na obou stranách jsou peníze. Zde to není ten případ. Kryptoměny se sice nazývají měnami, ale jsou to komodity. Jedna strana kupuje, druhá prodává.

Tak či onak jste to ale měl špatně :­)


Odpovědět0  0
Milan Šurkala (4502) | 28.12.202013:59
Ono to vzniklo z toho, že cílem bylo napsat, že se na platformě prodávaly Bitcoiny za 320K, nemělo to vyznít, že platforma sama je za 320K prodávala jiným. Ale bohužel to vyznělo jinak.
Odpovědět0  0
Milan Šurkala (4502) | 28.12.202012:48
Jo, už rozumím připomínce, opravím.
Odpovědět0  0
pidalin (1478) | 28.12.20200:27
Víte že oddělovat tisíce tečkou když píšete o dolarech je super matoucí? Než jsem si to v článku přečetl slovy tak jsem myslel že jde o 320 dolarů. Proč furt lidi dělaj tyhle matoucí věci? Je tak těžký tam prostě udělat mezeru jak nás to učili na technický škole? Sorry, ale mě tohle prostě ničí, dneska se všichni pohybujeme v anglicky mluvícim prostředí a když vidim na konci USD a vidim tečku tak mozek automaticky videí tu tečku jako desetinnou. Proč dneska skoro nikdo neumí psát jednoznačně, tak aby to nešlo pochopit špatně? Kde se vubec furt bere tohle tečkování tisíců? To vás učej na ekonomkách?
Odpovědět4  1
Milan Šurkala (4502) | 28.12.20208:33
Důvody jsou jednoduché. Tečka je přípustná stejně jako mezera ­(gramaticky je to správně­) a používám ji proto, aby náhodou nedocházelo k rozdělování slov, což je občas problém ­(s pevnou mezerou bývají problémy­). Tady by se to sice na řádku nezalomilo, ale zase je pak matoucí občas ty tečky používat a občas ne ­(a bohužel i to se mi stává, jak se mi to ostatně stalo i zde, kdy to také nemám konzistentní­). Jak se dostane člověk k milionu, tak to už je velký problém sestavit slova tak, aby se to nezalomilo a bylo to vcelku ­(dohromady je to zas tolik nul, že není na první pohled patrné, zda to jsou desítky nebo stovky tisíc­). Nadpis na HP by měl mít čtyři řádky, takže napsat 320 000 USD, to by se pak zalomilo na pátý řádek.

Je to vždy o kompromisu a ano, někdy je to opravdu ­"těžký­" tam napsat mezeru. Každé řešení má svůj problém a opravdu to tak nepíšu jen tak z legrace.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.