reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
22.3.2022, Jan Vítek, aktualita
Ruské firmy ztratily možnost využívat výrobních kapacit společnosti TSMC, která je nyní začala odmítat ve snaze podpořit západem vedené sankce. Ruská vláda se tak nyní snaží zařídit, aby výroba mohla probíhat jinde. 
cechuldo (29) | 23.3.20228:53
zaujimave ako všetci všetko viete ked sa jedna o výrobu procesorov, bol tu članok ako su napadnute routry od asusu nikto nič.
Čakal som bolo tam spomenute RUSKO.
Tak dotoho čo najviac posmeškov, len sa nezabudnite pozriet do zrkadla kde žijete, že tiež je tam velke h.vno žiaden vývoj len konzum.
Odpovědět1  5
scratchy27 (265) | 23.3.202210:45
Jestli ono to nebude tim, ze uz si v podstate vsichni ­(nebo aspon vetsina­) uvedomili, ze jedine co rus dobre umi je nicit, krast a zabijet, takze tam moc co komentovat neni.

A promin, pokud nekdo ze sebe dela saska, a to v techto bachorkach o sobestacnosti proste rus dela, tak si ten vysmech zaslouzi.
Az budou cesi, slovaci, nemci....kdokoliv, velkohube prohlasovat, ze nikoho nepotrebuji, ze si vsechno vymysli­/vyrobi, tak se holt svet zase bude vysmivat jim.
Odpovědět3  2
mrmysak (106) | 23.3.202211:06
Svet zene Rusko ­"do chrtanu­" Ciny a velmi efektivne si vyrobi silnejsiho protivnika....
Odpovědět3  1
scratchy27 (265) | 23.3.202211:12
Jak jako ­"svet zene­"? Jako tim, ze pomaha nekomu kdo byl napadeny mnohem vetsim a agresivnim protivnikem? Takze je vina ­"sveta­", ze pomaha? Nema tedy delat nic, jen koukat jak rus zabere dalsi kus zeme a doufat ze tam skonci?

Jestli se tam timto nekdo ­"zene­", tak je to samotne rusko nikoliv svet, tim ze pomaha. A ano, cina bude jednim z mala, ne­-li, jedina, kdo na tom z dlouhodobeho hlediska vydela, ale zaroven timto poznava, ze cas kovencnich valek, zabirani prostoru silou uz skoncil. Mnohem vetsi dopad, na kohokoliv v budoucnu, bude mit obchod, chcete­-li sankce a ne konvencni zpusob valky.
Odpovědět2  2
mrmysak (106) | 23.3.202211:25
Zkusme male opakovani matematiky, EU cca 800 mil, USA cca 440 mil. Cina 1500 mil, Indie 1500 mil, Indonesie 275 mil. Rusko skutecne Evropa nezvladne ekonomicky, realne ne v dobe kdy je rozpolcena a velmi falesne se zaklina spoustou prohlaseni a v zapeti nejsilnejsi zeme delaji ruzne levarny.
Odpovědět2  1
scratchy27 (265) | 23.3.202211:45
Nerozumim co tim chcete rict. Jaka je podle vas korelace mezi poctem obyvatel a ekonomickou silou? Nebo co jako ma vyplinout z te vasi ­"matematiky­"? Jeste vam tam vypadlo to samotne rusko cca 144 mil. Kdyz uz si chcete hrat s matematikou, tak at mate rovnici kompletni.

A znovu se ptam, kdo koho kam zene? Za me jednoznacne samo rusko tim co dela, ne svet.
Odpovědět1  2
mrmysak (106) | 23.3.202212:20
Politika neni o tom co je dobre a co spatne, ale co je mozne. Jak by jste hodnotil obchodovani Evropy s Ruskem i v dobe kdy se vedelo co je zac. Coz trva jiz vice nez 15 let. Jako pragmaticky pristup chapu pristup Izraele. Dekuji za odpoved.
Odpovědět2  1
scratchy27 (265) | 23.3.202213:19
Ale to ze jsme ­(evropa­) si vytvorili, at uz zamerne nebo z pohodlnosti, zavislost na rusku nerozporuji. To je proste fakt zpusobeny mnoha ­(casto nesmyslnymi­) faktory a rozhodnutimi.

Vubec nechapu na co chcete odpovidat. Kazdy svuj dalsi prispevek stacite nekam jinam?
Odpovědět0  2
DarkRichelieu (1230) | 23.3.202213:22
Pomáhá, ale až po funuse. Dost mě fascinuje, jak mnozí tvrdí, že věděli, že Rusko napadne Ukrajinu, ­(přiznávám nevěřil jsem tomu, protože to bylo naprosto nelogické­), ale že by se tomu nějak vojensky snažily zabránit, to už ne, jen velkohubá prohlášení, že mu to oplatíme maximálně sankcemi jaké svět ještě neviděl ­(jitrnice ?­) a budeme podporovat Ukrajinu do posledního Ukrajince. Možná by stačila přítomnost vojsk pod hlavičkou OSN třeba jen v západní části Ukrajiny a přehlídkové molo pro pár tisíc vojáků v hlavním městě, kteří by se po cvičení jaksi zapoměli vrátit, protože NATO by bylo moc okaté, ještě před útokem. Nebo řešit konflikt, který trvá 8 let, ne jenom schůzkami a apelováním na plnění minských dohod, které neplnila ani jedna strana, ale prudilo se jen Rusko. Problém Evropanů je ten, že se to stalo na jejich dvorku, nějaké války, mrtví civilisté a zničená města v daleko větším rozsahu na středním východě nikoho moc nezajímají, dokud to není tady za rohem. Možná to bude i tím, že se USA vojensky neangažuje ani náznakem až na naplánovaná cvičení na zemi a na moři ­(jedna letadlovka ve středozemním moři před invazí­) a Evropské vojenské schopnosti jsou vlastně titěrné a co se týče logistiky, tak ten průser se zásobováním co mají Rusové je ještě prd co by nastalo, kdybychom měli někam přesunout nějaká vojska ve větším počtu. Američanům je to úplně volný, spíš řeší vlastní problémy. Ropu a plyn mají svůj, je se ta tragédie na Ukrajině nedotkne, to Evropa je v průseru a Ekonomicky to pocítí dost tvrdě. I kdyby válka dnes skončila tak Ukrajina je ve sračkách a nikdo jí z toho nepomůže a zbytek Evropy se za draho bude zásobovat od jiných nedemokratických zemí. Rusko je odsouzeno do pekel, jenže Evropa taky a Ukrajinu si pravděpodobně koupí Čína, která už teď počítá výdělky na embargovaném trhu Ruska, ekonomického kolapsu Ukrajiny a mraky solárních panelů pro Evropu. Možná snad Čína dotlačila Rusko do války s Ukrajinou ?
Imho Čína teď ví, že by se měla zbavit dolaru, mít armádu dronů, protiraketový štít a podívat se na všechny problémy co mají teď Rusové, protože i když je nepravděpodobné, že by si Čína chtěla podmanit ostrov silou, tak je další na řadě a Trump má velkou šanci se vrátit do úřadu po tom co Biden předvádí.
Odpovědět2  0
Bison (806) | 22.3.202216:55
netreba podceňovať ani Severnú Kóreu a Cubu, prípadne Venezuelu, aj tam sa môže Rusko obrátiť o pomoc....
Odpovědět4  5
honza1616 (3625) | 22.3.202220:59
Severní Korea a ti další mají moderní výrobu polovodičových čipů?????? Že o tom nevím .....O_O

Zrovna ty zmíněné země nemají nejspíš vůbec nic co by zastavilo pád ekonomiky a už vůbec nemají nic co by Ruskou ekonomiku znovu nastartovalo, a ani nemohou být odběratel jakéhokoliv zboží z Ruska, nebo mohou ale prodej ruského zboží do S.Kor Rusko nezachrání
Odpovědět4  0
scratchy27 (265) | 22.3.202221:10
Nechci mluvit za Bisona, ale z jeho příspěvku cítím přemíru ironie...teda v tomhle případě spíš sarkasmu ;)
Odpovědět4  0
Andir (747) | 22.3.202215:36
tak je dobře známé že čína z tohoto konfliktu bude profitovat snad rusko podpoji pořádně
Odpovědět0  4
scratchy27 (265) | 22.3.202216:45
Jj, par dni zpet tu nekolik z vas opevovalo 100% ruskou sobestacnost temer ve vsem. Nyni uz leze pravda, kterou videl kazdy krome par zaslepenych, ven. Rusko neni sobestacne vubec v nicem ;­)
Dokonce ani tu ropu s plynem bez tech hnusnych imperialistickych firem ze zapadu nejsou schopny dostat ze zeme ­(Haliburton konci uplne, dalsi tri ukoncuji nove investice­). Nemluve o jejich vtipnych pokusech o ­"samostatnou­" vyrobu pocitacu­/notebooku. Takhle by se dalo pokracovat pres zemedelstvi v podstate do jakehokoliv dalsiho oboru. Rus NIKDY neumel hospodarit a v tehle generaci se to v dostatecnem meritku nenauci.
Odpovědět11  4
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.