reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Sam Bankman-Fried propuštěn na kauci 250 mil. USD, zůstane doma u rodičů

28.12.2022, Milan Šurkala, aktualita
Sam Bankman-Fried propuštěn na kauci 250 mil. USD, zůstane doma u rodičů
Sam Bankman-Fried, hlavní postava kauzy kolem zkrachovalé kryptoměnové platformy FTX, byl po zatčení propuštěn na kauci. Ta činí 250 milionů USD a 30letý obžalovaný nyní bude v domácím vězení u rodičů v Kalifornii.
Kauza zkrachovalé kryptoměnové platformy FTX má další pokračování a její hlavní strůjce, Sam Bankman-Fried (SBF), je předmětem dalších novinek. Poté, co byl zatčen na Bahamách a co se spekulovalo o jeho vydání do Spojených států, se tak opravdu stalo. Ve vazbě se ale moc dlouho neohřál, byla totiž za něj zaplacena kauce ve výši 250 milionů USD (3. z největších v historii USA, ta první byla dokonce 3 mld. USD). Tu sehnali jeho rodiče, kteří dali jako zástavu jejich dům.

Sam Bankman-Fried
Sam Bankman-Fried: autor: Cointelegraph, CC BY, přes YouTube
 
SBF bude nyní v domácím vězení v Palo Altu v Kalifornii v domě svých rodičů. Jeho pozice bude elektronicky monitorována a byl mu zabaven cestovní pas. Další soudní slyšení na něj čeká 3. ledna příštího roku v New Yorku.
 
Bývalá CEO spřízněné společnosti Alameda Research, 28letá Caroline Ellison, zatím čelí jen obviněním z daňových úniků a její kauce je pouze tisícinou té, kterou museli zaplatit za SBF (tedy 250 tisíc USD). Caroline je totiž díky spolupráci s úřady zproštěna dalších obvinění, která by jí mohla přinést až 110 let ve vězení. 29letý Gary Wang, další z vedení společnosti, má proti sobě obvinění z několika trestných činů, které by mu mohly přinést až 50letý trest.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama