reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Samsung čeří vody interních Blu-ray mechanik

12.10.2009, René Pfeifer, aktualita
Samsung čeří vody interních Blu-ray mechanik
Jak jsme předeslali v našem posledním článku o Blu-ray (Blu-ray, modrý dar přítele lasera), Samsung před několika dny oficiálně oznámil uvedení své první interní BD mechaniky do PC. Jedná se o model SH-B083, tzv. combo mechaniku, která prozatím...
Jak jsme předeslali v našem posledním článku o Blu-ray (Blu-ray, modrý dar přítele lasera), Samsung před několika dny oficiálně oznámil uvedení své první interní BD mechaniky do PC. Jedná se o model SH-B083, tzv. combo mechaniku, která prozatím podporuje pouze čtení disků vypálených modrým laserem.


Samsung SH-B083


Disky formátu BD-R a BD-ROM bude SH-B083 číst rychlostí 8x. Dále se jedná o plnohodnotnou CD a DVD vypalovačku s rozhraním SATA a vyrovnávací pamětí 2 MB (viz parametry). Hlavní předností, se kterou Samsung hodlá vyrazit do boje o svůj koláč trhu, bude průměrná přístupová doba čtení BD médií 350 ms, docílená novým „dual-layer jumping“ algoritmem. (Ať už se jedná o cokoli, nám tato přístupová doba u 8rychlostního čtení BD disků připadá dnes již celkem běžná).

Dalším vylepšením v oblasti čtení médií, se kterým Samsung v této novince přichází, je 4bodové vyrovnávání náklonu optické jednotky - skew adjustment (dosavadní mechaniky používají tříbodové – viz obr. níže). Pro nás, uživatele, je to samozřejmě přínos v podobě zvýšení stability čtení i zápisu médií, pro korejské operátory to však znamená výrobní krok navíc.


tříbodové skew adjustment


Výrobce neopomenul přizpůsobit svoji mechaniku dnešnímu ekologickému trendu a zařazuje ji do kategorie „eco-friendly“, slibuje tedy zejména sníženou spotřebu energie. Odlišení vnějšího designu od ostatních produktů této kategorie spočívá v zrcadlovém krytu dvířek a výrazné modré LED diodě.

Mechanika Samsung SH-B083 bude k dostání od listopadu nejprve v americké maloobchodní síti. Spolu s ní obdržíte i balík programů Cyberlink TrueTheater pro přehrávání filmů v kvalitě HD nebo k převodu HDTV vysílání a HD filmových nahrávek na DVD (Cyberlink Powerproducer). Cena zatím nebyla stanovena. Nezbývá než věřit, že bude pro nás, běžné uživatele, konečně zajímavá.


Zdroj: businesswire.com
reklama