reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Samsung G9 ani Acer EI491CRG9 nemá DisplayHDR 2000, šlo o podvod

19.4.2021, Jan Vítek, aktualita
Samsung G9 ani Acer EI491CRG9 nemá DisplayHDR 2000, šlo o podvod
VESA (Video Electronics Standards Association) potvrdila, že certifikace DisplayHDR 2000 nemůže být ve specifikacích monitorů Samsung Odyssey G9 ani Acer EI491CRG9, a to jednoduše proto, že neexistuje. 
Dostupné materiály o Samsung Odyssey G9Acer EI491CRG9 z čínského Taobao sdělovaly, že tyto modely mají ve svých specifikacích certifikaci VESA DisplayHDR 2000 díky maximálnímu jasu 2000 cd/m2, přičemž my jsme si všimli, že ta tehdy oficiálně neexistovala. Mohli bychom předpokládat, že ji VESA může doplnit do svého seznamu, když se materiály prezentující oba monitory zdánlivě oháněly skutečně vypadajícím logem. VESA ale nic takového nedoplní a namísto toho organizace vydala prohlášení. 
 
 
Video Electronics Standards Association (VESA) rovněž uvádí, že informace o DisplayHDR 2000 zmíněných monitorů byly zveřejněny na stránkách prodejce Taobao a že jde o úroveň specifikací DisplayHDR, která neexistuje, stejně jako neexistuje žádný program, dle nějž by byla udělována. 
 
VESA také neví nic o samotném logu DisplayHDR 2000, které se na Taobao objevilo a připomíná, že bere velice vážně pokusy o zneužití svých značek a log. Neschvaluje tedy jejich použití na stránkách prodejce, dokud DisplayHDR 2000 sama neohlásí a dané produkty neprojdou schvalovacím procesem. Z toho by tak mohlo vyplynout, že tato úroveň specifikace se přece jen může nakonec objevit, takže si počkejme.  
 
Oba monitory by přitom pravděpodobně mohly získat existující certifikaci DisplayHDR 1400, ale někomu to asi bylo málo, a tak si raději vymyslel úroveň DisplayHDR ve lži, která pochopitelně  nevydržela dlouho neodhalena. 
 
Zdroj: VideoCardz


reklama