reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Samsung odhaluje S27B970 a řadu 9

6.1.2012, Jakub Doležal, aktualita
Samsung odhaluje S27B970 a řadu 9
Samsung začíná rok 2012 velmi ofenzivně a do boje v oblasti monitoru nasazuje svou vlajkovou loď. Svými parametry se novinka s označením S27B970 řadí mezi špičku na poli poloprofesionálních monitorů a je rozhodně o co stát. Povedený design...
Samsung začíná rok 2012 velmi ofenzivně a do boje v oblasti monitoru nasazuje svou vlajkovou loď. Svými parametry se novinka s označením S27B970 řadí mezi špičku na poli poloprofesionálních monitorů a je rozhodně o co stát.




Povedený design "deváté" serié v podání Samsungu


Jako první jistě upoutá pozornost neotřelý design, přičemž většina prvků těla monitoru by měla být tvořena z hliníku. Dalším lákadlem je 27“ obrazovka, která nabídne velmi jemný obraz, neboť disponuje rozlišením 2560 x 1440 obrazových bodů. Na analogové zapojení rovnou zapomeňte a raději si připravte HDMI, DisplayPort či DVI.




Je to lesklé, není to lesklé? Inu, brzy uvidíme.


Majitele novějších telefonů jistě potěší podpory MHL, které jsme testovali v recenzi Samsung Galaxy S II. Mezi výbavu patří ještě USB hub, avšak zdali je USB 3.0 nebo 2.0, není z dostupných zdrojů úplně jasné. Výčet prvků pak uzavírají integrované stereo reproduktory s výkonem 7 W.




Samsung osazuje PLS panely do většiny svých novinek


No nebudu vás napínat, neboť vím, že všichni čekáte na použitý panel. Tím naštěstí není populární TN, ale Samsung vsadil na horkou novinku ze své stáje, kterou označuje PLS. Více o ní se dozvíte v článku o technologiích panelů od kolegy Pavla Kovače. Panel použitý v tomto monitoru disponuje kromě vysokého rozlišení, také velmi zajímavou hodnotou odezvy 5 ms (GTG) a pozorovacími úhly 178/178°. Povrchová úprava je označena jako „anti-glare“, nicméně zdali je monitor matný či částečně lesklý se dozvíme až z prvních recenzí produkčních vzorků, možná také z výstavy CES 2012.

V oblasti podsvícení bychom měli dosáhnout na 300 cd/m2 a to až na 90% plochy panelu, hodnota kontrastu je dle specifikací 1000:1. Samsung se také pyšní zobrazením více jak miliardy barevných odstínů, avšak již neuvádí, jakým způsobem toho dosahuje. Dobrou zprávou však je, že každý model před opuštěním továrny projde kalibrací a pro další úpravu budou připraveny nástroje Natural Color Expert.

Samsung oznámil také startovací cenu, která je stanovena na 1199 dolarů a dostupnost na trhu v průběhu března.

Zdroj: flatpanelshd; ecoustics
reklama