reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Samsung vypouští UMPC Q1

8.5.2007, Marek Štelčík, aktualita
Samsung vypouští UMPC Q1
Společnost Samsung vypouští své nové Ultra Mobile PC (UMPC), které bylo včera oficiálně představeno. Zároveň společnost zveřejnila i cenu za toto nové zařízení nesoucí název Q1 Ultra. Ty budou dostupné v modelech, které se budou lišit procesorem....
Společnost Samsung vypouští své nové Ultra Mobile PC (UMPC), které bylo včera oficiálně představeno. Zároveň společnost zveřejnila i cenu za toto nové zařízení nesoucí název Q1 Ultra. Ty budou dostupné v modelech, které se budou lišit procesorem. První z nich bude poháněn A100 na frekvenci 600MHz a druhý A110 poběží na 800MHz, oba procesory jsou od společnosti Intel. Nechybí však ani Bluetooth 2.0 s EDR, Wi-Fi adaptér a na standardní Li-ion baterii vydrží zařízení pracovat minimálně 4,5 hodiny.




Displej nabídne rozlišení 1024 x 600 (jas 300cd/m2) a dále můžete využít i 3,5G HDSPA modem, dokovací stanici pro tři USB porty, externí baterii či externí DVD vypalovačku. To samozřejmě není součástí základního balení, ale je možnost si to dokoupit. Cena samotného zařízení pak začne na 799 amerických dolarech za model Q1U-EL s procesorem A100, 1GB operační paměti, 40GB diskem, operačním systémem Windows Vista Home Premium a dostupností koncem května. Naproti tomu model Q1U-XP s A110 a 60GB diskem, SD/MMC slotem, čtečkou paměťových karet a fotoaparátem bude dostupný v půlce května za cenu 1149 amerických dolarů.





U předposlední novinky Q1U-CMW můžete využít HSDPA plus 80GB pevný disk a nakonec zde je Q1U-SSD za cenu 1999 dolarů, kde je obsažen 32GB SSD a jinak je zachována konfiigurace předchozího modelu. Nové UMPC budou dostupné skrze dealery společnosti a obchody Best Buy, Circuit City, Amazon a NewEgg.

Zdroj: dailytech
reklama