Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Samsung: Vývoj nových pamětí a panelů

29.8.2005, Milan Šurkala, aktualita
Samsung: Vývoj nových pamětí a panelů
Společnost Samsung hodlá vyvíjet nové technologie, které nahradí nynější paměti typu DRAM, stejně tak jako náhradu pamětí flash a lepší alternativu LCD displejům. Náhradou DRAM (Dynamic RAM) pamětí se mají stát nové magnetické RAM. Ty si...
Společnost Samsung hodlá vyvíjet nové technologie, které nahradí nynější paměti typu DRAM, stejně tak jako náhradu pamětí flash a lepší alternativu LCD displejům.



Náhradou DRAM (Dynamic RAM) pamětí se mají stát nové magnetické RAM. Ty si mají uchovat data i po výpadku dodávky elektrické energie (ať je to způsobeno úderem blesku do vedení či pouhým vypnutím počítače uživatelem) a navíc mají přinést zase o něco vyšší rychlost.

Flash paměti by měly být nahrazeny feroelektrickými pamětmi RAM. Ta má umožnit dosáhnout podstatně vyšších přenosových rychlostí při nižší spotřebě.

Technologie OLED (Organic Light Emitting Diode) je sice již používána u pasivních displejů v malých zařízeních, nicméně nyní jde o vývoj pořádných OLED displejů, ten je pouze v rané fázi vývoje. OLED displeje mají být velmi tenké (v angličtině příhodné slovo paper-thin, tenké jako papír), mnohem přizpůsobivější a v neposlední řadě také úspornější.

Samsung chce tento rok investovat do vývoje 5,4 miliardy dolarů, což je nárůst o 12,5% proti předchozímu roku (4,8 miliardy). To činí 9% z předpokládaných prodejů firmy Samsung. Intel například investuje 5,2 miliardy dolarů oproti 4,8 miliardy předchozího roku. To činí 13% z celkových prodejů společnosti. Micron pak investuje "pouhých" 754 milionů dolarů.

Zdroj: www.pcpro.co.uk, news.yahoo.com
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.