Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Samsung začal s masovou produkcí paměťových čipů DDR3

22.6.2005, Milan Šurkala, aktualita
Samsung začal s masovou produkcí paměťových čipů DDR3
Samsung byl první firmou, která předvedla prototypy modulů DDR3. Připomeňme, že před dvěmi týdny tak učinila i firma Infineon, jež rozeslala několik vzorků předním výrobcům PC komponent. V obou případech se jednalo o čipy pracující na 1066MHz....
Samsung byl první firmou, která předvedla prototypy modulů DDR3. Připomeňme, že před dvěmi týdny tak učinila i firma Infineon, jež rozeslala několik vzorků předním výrobcům PC komponent. V obou případech se jednalo o čipy pracující na 1066MHz.



Produkci Samsungu tvoří 512Mbit DDR3 čipy s přenosovou rychlostí 1,6Gb/s (jinak řečeno pracují na frekvencí 1600MHz), které najdou své místo například v Xbox 360 od Microsoftu, Playstation 3 nebo nových grafických kartách. Při 32 bitovém přenosovém režimu tak mohou dosáhnout přenosové rychlosti 6,4GB/s. Přestože byla jejich produkce naplánována až na začátek příštího roku, začalo se už nyní.

Dále se začíná pracovat na ještě rychlejších GDDR3 (graphic double data rate 3) čipech. Ty budou dosahovat přenosové rychlosti 2,0Gb/s (frekvence 2GHz) a umožní tak dosáhnout 8GB/s při 32 bitovém přenosu. Použije-li se 256 bitové paměťové rozhraní, které je dnes u high-end grafických karet typické, získá se přenosová rychlost 64GB/s.

Zdroj: www.theinquirer.net
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
Doporučujeme náš velký přehled desktopových grafických čipů.