reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Sapphire ukázal duální Radeon HD 2600XT

5.6.2007, Milan Šurkala, aktualita
Sapphire ukázal duální Radeon HD 2600XT
Protože finální grafické čipy AMD RV630 se objeví až ve třetím týdnu června, představil Sapphire pouze koncept duální grafické karty Radeon HD 2600XT Dual. Ta bude využívat právě dvojici grafických čipů RV630. Duální grafické karty sice...
Protože finální grafické čipy AMD RV630 se objeví až ve třetím týdnu června, představil Sapphire pouze koncept duální grafické karty Radeon HD 2600XT Dual. Ta bude využívat právě dvojici grafických čipů RV630. Duální grafické karty sice nejsou zpravidla předmětem zvýšeného zájmu, jsou spíše marketingovým tahem.



S takovými kartami má Sapphire své zkušenosti. V nabídce má například duální Radeon X1950 Pro. Oproti němu však nové karty Radeon HD 2600XT doznají několika změn. Místo dvou DVI a dvou D-Sub portů bude k dispozici rovnou čtveřice DVI portů. Je tak možno k jedné grafické kartě připojit až 4 digitální LCD panely.



Dále si můžete všimnout chlazení dvěma 80mm ventilátory, přičemž pasivní část má být prý tvořena z mědi. Přesto je prý karta poměrně lehká. Otázkou je, zda nebudou dva ventilátory hodně hlučné. Karty nebyly v provozu, takže hlučnost nelze posoudit.

Sapphire spolupracuje s AMD na vývoji ovladačů, aby bylo možno dvojici těchto karet použít pro quad-CrossFire. Tyto ovladače by se měly objevit ke konci tohoto roku. Kapacita pamětí, cena ani přesné takty bohužel zveřejněny nebyly.

Zdroj: www.bit-tech.net
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama