Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

ScreenMirror – folie nejen pro dámy

23.10.2006, Pavel Bureš, aktualita
ScreenMirror – folie nejen pro dámy
Společnost Senko představila zajímavý doplněk pro majitele mobilních telefonů a hudebních přehrávačů Apple iPod. Jedná se o folie na displej, která při vypnutém podsvícení a úhlu pohledu menším než 45 stupňů umožňuje čitelnost displeje....
Společnost Senko představila zajímavý doplněk pro majitele mobilních telefonů a hudebních přehrávačů Apple iPod. Jedná se o folie na displej, která při vypnutém podsvícení a úhlu pohledu menším než 45 stupňů umožňuje čitelnost displeje. Pokud ale podsvícení vypnete a displej natočíte o více než 45 stupňů, změní se folie na zrcadlo, které může posloužit např. ženám při kontrole jejich make-upu.

Produkt je dostání ve dvou variantách – obyčejné ScreenMirror, sestávající pouze z folie, a ScreenMirror Plus, která kromě zrcadlové folie obsahuje ještě kryt pro ochranu přední části zařízení. Folie společnosti Senko stojí přibližně stejně jako kvalitní folie na displeje kapesních počítačů, pořídíte je za 17 – 20 USD.






Nápad výrobce není špatný, Senko se snaží najít další využití displeje v situace, kdy ho uživatel nepoužívá ke čtení. Otázkou je, zda při plném podsvícení nebude nalepená folie zhoršovat čitelnost displeje natolik, že by to uživatelům vadilo. Bohužel, folie ScreenMirror jsme zatím neměli možnost otestovat, ale podle informací z webu výrobce se zdá, že je zrcadlový efekt vytvořen kombinací vypnutého podsvícení a úhlu pohledu většího než 45 stupňů. Pokud by tomu tak bylo, byla by to potěšující zpráva pro všechny cestující hromadné dopravy. Je totiž nepříjemné jet v zaplněném autobuse s tím, že vám někdo čte přes rameno e-mail nebo textovou zprávu.