reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Scythe uvádí také chladič Grand Kama Cross 2

12.4.2013, Jan Vítek, aktualita
Scythe uvádí také chladič Grand Kama Cross 2
Scythe vedle nové verze procesorového chladiče Mugen připravila také nový Grand Kama Cross 2, jehož předchůdce byl představen před více než třemi lety. Nový chladič ve tvaru vidlicového motoru dostal označení SCKC-3000 a stejně jako svůj...
Scythe vedle nové verze procesorového chladiče Mugen připravila také nový Grand Kama Cross 2, jehož předchůdce byl představen před více než třemi lety. Nový chladič ve tvaru vidlicového motoru dostal označení SCKC-3000 a stejně jako svůj předchůdce využívá dva nakloněné pasivy, které vedou vzduch od horního ventilátoru do stran, kde by měl napomoci k chlazení dalších komponent. Tvar tohoto chladiče byl tedy zachován.





Dle svého výrobce však má nový Grand Kama Cross 2 přepracována hliníková žebra, aby lépe nabírala vzduch od ventilátoru. Pokud mohu soudit dle dostupných obrázků, pak jediným rozdílem se zdá být to, že nová verze má žebra uprostřed posunuta více k sobě. Mezera mezi nimi je tak o něco menší než u první verze.





Chladič je sestaven z poniklované měděné základny, čtyř duálních 6mm heatpipe a hliníkových žeber. Jeho 140mm ventilátor Scythe Falcon PWM se bude otáčet v rozmezí 500 až 1300, přičemž protlačí 37,37 až 97,18 CFM vzduchu. Stejně jako Mugen 4 nabídne nový montážní systém HPMS pro všechny moderní sockety, který slibuje snadnější instalaci.

A stejně jako Mugen 4 má i Grand Kama Cross 2 přijít na trh 24. dubna s cenou 50 USD.

Zdroj: techPowerUp
reklama