Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Seagate dokončil akvizici HDD divize firmy Samsung

21.12.2011, Jan Vítek, aktualita
Seagate dokončil akvizici HDD divize firmy Samsung
Společnost Seagate oznámila, že dokončila akvizici divize firmy Samsung Electronics, která se zabývá výrobou pevných disků. Z trhu tak bohužel definitivně zmizela pro řadu uživatelů oblíbená firma, jejíž disky byly především v minulosti...
Společnost Seagate oznámila, že dokončila akvizici divize firmy Samsung Electronics, která se zabývá výrobou pevných disků. Z trhu tak bohužel definitivně zmizela pro řadu uživatelů oblíbená firma, jejíž disky byly především v minulosti vyhledávány pro tichý provoz, příznivé ceny a ani s výkonem na tom rozhodně nebyly špatně, jak ukazuje tento starší test.





Seagate odkoupila divizi Samsungu za 1,4 miliardy USD a její výrobní kapacity přidala ke svým, což platí i pro oddělení vývoje a výzkumu a prodejní kanály v Číně, jihovýchodní Asii, Brazílii, Německu a Rusku. Součástí dohody obou firem také je, že Seagate bude dodávat pevné disky pro počítače a spotřební elektroniku Samsungu, zatímco ten bude naopak dodávat polovodičové součástky pro pevné disky, ale i pro SSD. Navíc obě firmy podepsaly vzájemnou patentovou dohodu a mají v plánu spolupracovat na vývoji úložných zařízení určených pro firmy.

Nás také bude zajímat, že Seagate bude prodávat pevné disky pod značkou Samsung ještě po následující rok, přičemž otázkou je, s jakými zárukami přijdou na trh. Seagate totiž nedávno následoval příkladu firmy Western Digital a ještě si přisadil navíc a výsledkem jsou velmi zkrácené záruční lhůty.

Zdroj: techPowerUp