reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Seagate vysvětluje problémy s firmware svých pevných disků

26.1.2009, Jan Vítek, aktualita
Seagate vysvětluje problémy s firmware svých pevných disků
Společnost Seagate si vadným firmware zadělala na problémy, které údajně prohloubila navíc ještě netečností, protože dle jejích zákazníků odmítala dlouho cokoliv řešit. Poté již konečně přišla s oficiálním vyjádřením a nabídla řešení, ovšem...
Společnost Seagate si vadným firmware zadělala na problémy, které údajně prohloubila navíc ještě netečností, protože dle jejích zákazníků odmítala dlouho cokoliv řešit. Poté již konečně přišla s oficiálním vyjádřením a nabídla řešení, ovšem to napoprvé příliš nevyšlo. Update firmware, jenž měl vše vyřešit (SD1A) ve skutečnosti některé z disků Barracuda 7200.11 uzamkl, takže je systém nedokázal detekovat.


Marcus marketing mouse v akci (hackles.org)

Nyní se situaci pokusil vysvětlit zaměstnanec Seagate pracující jako inženýr. Dle něj byl SD1A vydán jako firmware, jenž nebyl v jedinečné podobě, ale v několika revizích. Navíc byl určen pro lidi starající se o podporu vlastních zákazníků a nebyl určen pro širokou veřejnost. Stalo se ta prý ve snaze vše co nejrychleji vyřešit.

Problém vznikl při vytváření logu s událostmi vzniklými při běhu disku. Když záznam dosáhl 320 položek, mohlo to způsobit chybu při inicializaci disku, přesněji při načítání mikrokódu disku BIOSem. Proto Seagate zákazníky nutil k tomu, aby se obrátili přímo na něj, čímž by bylo zajištěno, že dostanou správnou verzi firmware. Inženýr mluví o dokonce pěti různých kontrolách. Avšak management Seagate kvůli tomu, aby minimalizoval náklady, či spíše finanční závazky stoupající s počtem porouchávajících se disků, požadoval veřejné zpřístupnění firmware. Náhle se pět kontrol smrsklo na jednu a další problém byl na světě.

Odnesly to především 500GB verze Barracuda 7200.11. Nyní Seagate nabízí novější update firmware, jejž můžete nalézt zde.

Zdroj: techPowerUp!
reklama