reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Série Call of Duty míří do Hollywoodu

7.4.2017, Jan Vítek, aktualita
Série Call of Duty míří do Hollywoodu
Společnosti Activision a Blizzard zaujaly úspěchy firmů od Disney a Marvel, a tak si řekly, že se pokusí o něco podobného se svou světoznámou sérií Call of Duty. Scénáře už jsou připraveny a natáčení už bylo předběžně naplánováno.
Dnes kinům dominují filmy z prostředí komixů, a tak asi není důvod, proč by na tento úspěch nemohly navázat populární série počítačových her. Však AAA tituly už obsahují filmové scény, byť renderované, ale původně hrané opravdovými herci, a to často velice známými. A co se týče firmy Blizzard, ta už má za sebou první díl filmové série Warcraft, i když v tomto podniku figuruje jen jako jeden ze šesti producentů. Nyní se prezidenti Activision Blizzard Studios nechali slyšet, že je inspiroval úspěch filmů od Disney a Marvel, který chtějí napodobit s využitím série Call of Duty. Na té tak chtějí založit ne jeden, ale více filmů a nejsou za tím jen slova, ale už i činy.





Activision a Blizzard však nechtějí začínat filmovou sérii 2. světovou válkou a ani se nechtějí (zatím) pouštět do světa představeném v nejnovějším díle Infinite Warfare. Zaměřit se chtějí víceméně na současnost, a to Black Ops a Modern Warfare. Připraveno bylo už několik scénářů, z nichž se bude vybírat, a to s pomocí vojenských expertů a zkušených vysloužilých vojáků. Nicméně výsledné filmy nemají být přímo spojeny s ani jedním dílem herní série, takže půjde o jiné příběhy, které se sérií Call of Duty budou inspirovat a chtějí přitom vytvořit podobnou náladu

Stacey Sher a Nick van Dyk z vedení Activision Blizzard Studios přitom už mají své zkušenosti s filmovým průmyslem, a to konkrétně s prací na filmech jako Pulp Fiction, Django Unchained nebo Gattaca. Nicméně to samo o sobě nezaručuje úspěch a pokud jde o filmy založené na hrách, ty za sebou nemají zrovna úspěšnou historii a rozhodně nesbíraly tak vysoká hodnocení jako Marvelovky. Vzpomenout můžem na průměrného Hitmana, Assassin's Creed, špatný Doom, Far Cry, Max Payne či Wing Commander nebo zoufalý BloodRayne od krále filmových škvárů Uweho Bolla. Co se týče filmu Warcraft, ten nakonec neskončil s celkovým hodnocením tak špatně, i když kritici si na něm smlsli.

Uvidíme tak, co z filmové série Call of Duty nakonec vznikne a zda to bude prostě další blockbuster nebo něco neotřelého a originálního. Natáčet se začne v příštím roce.

Zdroj: Hexus.net
reklama