reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Seznam prvních Core i7 "Haswell" je na světě

19.12.2012, Jan Vítek, aktualita
Seznam prvních Core i7 "Haswell" je na světě
Někdy na začátku druhého kvartálu příštího roku očekáváme příchod nových procesorů Haswell, které oproti aktuálním Ivy Bridge nemají přinést pokročilejší výrobní proces, který zůstane na 22 nm, ale vylepšenou architekturu. O to budou zajímavější....
Někdy na začátku druhého kvartálu příštího roku očekáváme příchod nových procesorů Haswell, které oproti aktuálním Ivy Bridge nemají přinést pokročilejší výrobní proces, který zůstane na 22 nm, ale vylepšenou architekturu. O to budou zajímavější.

Dnes se objevil seznam chystaných procesorů Core i7 řady M, které budou patřit do generace Haswell a dle očekávání budou patřit mezi to nejlepší, co bude mít Intel v mobilním sektoru k dispozici. V dubnu se tedy mají objevit nové modely, které se dle svých TDP uplatní spíše ve výkonných mobilních počítačích a rozhodně nejde o materiál pro ultrabooky. Posuďte sami.




- klikněte pro zvětšení -


Šestici zmíněných procesorů povede model Core i7-4930MX Extreme Edition, jehož základní specifikace jsou slibné. Nabídne totiž 4 jádra s podporou Hyperthreadingu (to platí i pro ostatní) a frekvenci až 3,9 GHz s využitím turba. Uplatní se zde také nové grafické jádro Intel HD Graphics 4600 vedle stávajícího 4000. To má dle očekávání obsahovat 20 shaderových jednotek oproti 16 ve verzi HD Graphics 4000 a základní frekvence GPU jádra bude navíc zvýšena o 50 MHz na 400 MHz. Ta nejvyšší zůstane na 1350 MHz. Grafickým jádrům v jednotkách AMD APU tak Intel stále nebude moci konkurovat, ale to je stejně naprosto jiná třída.

Ostatní specifikace jako 8 MB L3 cache, podpora pamětí DDR3 1600 MHz a technologií Intel vPro, TXT, VT-d, VT-x a AES-NI už nepřekvapí, protože to samé dokáže vesměs nabídnout i dnes dostupná generace procesorů Ivy Bridge. Holé specifikace nám ale neřeknou o architektuře samotné téměř nic, takže na to si ještě počkáme. Času je ostatně stále dost.

Zdroj: VR-Zone
reklama