reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Sharkoon má dvě nové malé herní skříně

12.2.2015, Jan Vítek, aktualita
Sharkoon má dvě nové malé herní skříně
Vzrůstající popularita malých herních systémů neunikla ani německé společnosti Sharkoon, která si připravila dvě nové malé skříně. Jdeo modely Shark Zone C10 a Sharkoon QB One, které si jsou velmi podobné.
Nová skříň SHARK ZONE C10 Mini-ITX PC Case je tedy vhodná pro herní sestavy, přičemž chce nabídnout možnost maximálního využití dostupného místa. Její rozměry jsou 370 x 225 x 180 mm a stejně jako druhou novou skříň ji lze postavit na šířku či na výšku.





Uvnitř této skříně je místo pro až 315 mm dlouhou kartu s dvouslotovým chlazením a pak tu je místo pro jednu 5,25" mechaniku, jeden 3,5" pevný disk nebo 2,5" SSD. Pokud ale mechaniku vynecháme, získáme dvě další místa pro pevné disky nebo SSD.





2,5" SSD jsou ale skladná, a tak tu je na zadním panelu další pozice, pokud se tedy rozhodneme, že nevyužijeme zadní 80mm ventilátor. Pro procesorový chladič je na výšku místo 15 cm, do čehož by se mohly vejít i některé věžovité modely se 120mm ventilátorem. O chlazení skříně se postará tichý 120mm ventilátor ve vrchní pozici a další stejně velký se může nainstalovat vedle něj. A když na to přijde, nahoru se vejde i 240mm radiátor vodního chlazení, ale tím opět zabereme prostor optické mechaniky. Přední panel nese dva porty USB 3.0 a také dva 3,5mm audio. SHARK ZONE C10 je kompatibilní s nemodulárními ATX zdroji a také s formátem SFX.





QB ONE Mini-ITX PC Case má rozměry 368 x 225 x 180 mm a když se podíváme na fotku s jejím rozloženým tělem, zjistíme, že jde uvnitř o to samé šasi, které má pouze trošku odlišnou "kapotáž". Liší se především předním panelem, kde jsou kromě dvou USB 3.0 a audio konektorů také dva USB 2.0.





Jinak jsou jejich možnosti stejné, což se týká i omezení pro procesorový chladič, grafickou kartu a podporu napájecích zdrojů. Není tak divu, že se SHARK ZONE C10 i QB ONE Mini-ITX PC Case prodává za stejnou doporučenou cenu, a to 40 eur.

Zdroj: techPowerUp
reklama