Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Siemens ST55 - Druhý Siemens s digitálem

6.8.2003, Petr Hájek, článek
Siemens ST55 - Druhý Siemens s digitálem
Společnost Siemens se pochlubila s dalším přístrojem vybaveným digitálním fotoaparátem. Poněkud luxusněji vypadající ST55 nabízí MMS podporu, triband GSM, 16bitový TFT displej a již zmíněný fotoaparát rozlišení VGA. Na pomyslném trůnu Siemensáckých mobilů tak ST55 zasedne namísto doposud kralujícího SL55.

Výpis schopností Siemensu ST55 se příliš neliší od podobných nedávno vydaných telefonů, s tou výjimkou, že téměř vše bylo vylepšeno. Integrovaný digitální fotoaparát nabízí rozlišení 0,3 MPix (oproti modelu Siemens MC60 nárůst téměř dvojnásobný), ST55 disponuje (podobně jako Siemens SX-1) 4x digitálním zoomem a také 12bitový displej (k vidění u starších typů) u něj byl nahrazen dnes velmi obvyklým 16bitovým kouskem.

Apropos, když tak přišla řeč na displej, zobrazovač Siemensu zarazí svým vysokým rozlišením - 120 x 160 pixelů. Co se týče možnosti ukládání dat, tak zde má Siemens ST55 ve srovnání třeba s Nokií poměrně značné rezervy, pouhých 1,2 MB paměti dnes, kdy 1 MB místa na paměťové kartě přijde na řádově desetikoruny, skutečně málokoho ohromí.

Podpora MMS u takto koncipovaného mobilu s mamutím barevným displejem samozřejmě nemůže chybět, uživatelům bude také k dispozici několik her.

Připomínač, úkolovník a adresář (u kterého půjde vyplnit až 15 nejrůznějších položek) poskytnou sadu obvyklých organizačních funkcí. Také zde bude prohlížeč obrázků, ovšem vypadá to, že tyto půjdou odesílat pouze jako MMS.

Siemens ST55 při rozměrech 47 x 99 x 22 mm váží 87 g a vydrží dle firmy se svým LiIon akumulátorem kapacity 750 mAh až 140 h ve standby módu nebo až 4,5 h hovoru.

Další parametry telegraficky: 40hlasá polyfonie, GPRS Class 10, WAP 2.0 kompatibilní mikroprohlížeč a 5cestný joystick. Součástí standardního balení bude vedle samotného přístroje a akumulátoru ještě nezbytná nabíječka a příručka pro uživatele. Siemens ST55 by měl být v Evropě k dostání již během srpna.

Obrázek vlevo nahoře je náhled, klikněte si prosím pro zvětšení.
Zdroj: infoSync