reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Sierra Wireless Voq - Smartphone s klávesničkou

9.10.2003, Petr Hájek, článek
Sierra Wireless Voq - Smartphone s klávesničkou
Společnost Sierra Wireless ohlásila svoji produktovou řadu smartphonů Voq založenou na operačním systému Microsoft Windows Mobile for Smartphone. Přístroje této řady činí zajímavým zejména to, že disponují jak tradičním keypadem, tak i výklopnou miniaturní QWERTY klávesničkou.
Smartphony ze série Voq budou používat procesor Intel PXA262 taktovaný na 200 MHz, obsahovat 32 MB paměti RAM, ze které bude uživateli k dispozici 16 MB pro spouštění aplikací a 48 MB Flash ROM, ze kterých bude uživatel schopen využít jako úložný prostor pro svoje data 20 MB. Další paměťovou kapacitu zaručí přístrojům této řady SD/MMC slot.

Podobně jako ostatní smartphony běžící na tomto operačním systému budou i modely ze série Voq používat rozlišení 220 x 176 pixelů a pro vstup ze strany uživatele osvědčený joystick. Dotekový displej zde samozřejmě nenalezneme, ale co, příznivci mobilních telefonů jsou jistě již dávno na zuřivé cvakání zvyklí.

Soudě dle obrázku níže bude design mírně futurusticky laděný, ostré křivky pospojované do doposud nevídaných záhybů vytváří dojem agresivní originality, takže co se týče vizáže, pak se přístroj téměř jistě každému vryje nesmazatelně do paměti jako výrazný a neotřelý.




Podobně jako u jiných MS Smartphone přístrojů bude uživatelům k dispozici obvyklá sada aplikací, nástrojů a funkcí, namátkou - volání, email, Web, SMS, možnost spouštět řadu programů i her atd. Identické je i pracovní pásmo - další triband kousek zajistí širokou mezinárodní použitelnost, nechybí GPRS.

A blížíme se k trumfovému esu, díky kterému se přístroje Voq na první pohled odlišují od dosavadní produkce - výklopné thumboard klávesničce. V podobném provedení jde o nápad velmi zajímavý a často píšící lidé tuto alternativní zadávací variantu jistě uvítají. Osobně jsem sice toho názoru, že jeden způsob rozeznávání rukou psaného textu vydá za deset miniklávesniček, ale co člověk, to názor, že...

Bohužel, cena i datum vydání zatím nejsou známé.





Zdroj: Brighthand
reklama