reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

SilverStone a tři nové skříně: Kublai, Precision a Sugo

2.1.2015, Jan Vítek, aktualita
SilverStone a tři nové skříně: Kublai, Precision a Sugo
SilverStone odstartoval nový rok představením hned tří nových skříní, mezi něž patří velký ATX tower Kublai KL05, menší Precision PS11 rovněž pro ATX a nakonec Sugo SG13 pro desky Mini ITX.
Na CES 2015 tak SilverStone přicestuje přinejmenším se třemi novými skříněmi, které si nyní představíme. První a zároveň největší novinkou je Kublai KL05, kterou můžeme označit za velký tower pro sestavy založené na deskách ATX, přičemž její specialitkou je speciální vrchní komora pro radiátor vodního chlazení. Není jasné, jaká je vlastně výhoda tohoto prvku, ale nejspíše jde o snadnost montáže.





Tato skříň také přijde ve dvou verzích, jež se budou lišit provedením předního panelu a také tím, že jedna bude mít bočnici vyplněnou plexisklem. Dovnitř obou verzí se vejde až 165 mm vysoký procesorový chladič a 28 až 40 cm dlouhé grafické karty (40 cm po vyjmutí HDD šachet). Zdroj pak může mít na hloubku až 225 mm.





Diskové šachty mohou nést až šest 3,5" nebo 2,5" disků či SSD a pak tu jsou dvě mechanikové pozice, do nichž se může vměstnat i expanzní nádoba vodního chlazení. Dále tu máme pozice pro dva přední 140mm ventilátory, jeden zadní 120mm a pak dvě vrchní 140mm pozice a dvě spodní 120mm. V základní výbavě je pouze jeden 120mm ventilátor. Hmotnost skříně je necelých 7 kg a rozměry 200 x 525 x 494 mm.





Precision Series PS11 je také určena pro základní desky formátu ATX, ale už je daleko menší než Kublai. Vysoká je tak akorát, aby se nad sebe vešla deska a počítačový zdroj. Ten může být hluboký až 225 mm a procesorový chladič může být vysoký maximálně 161 mm. Délka grafické karty v podstatě omezena není, ovšem využít musíme vrchní sloty, jinak bychom dole mohli narazit na diskovou šachtu pro tři HDD. Vedle nich tu jsou i další dvě 2,5" pozice a dvě mechanikové.





Co se týče chlazení, PS11 má dvě místa pro přední 140mm ventilátory, jeden zadní 120mm a jeden spodní 120mm. A i zde dostaneme v základním balení pouze jeden ventilátor. Výrobce se také rozhodl vytvořit dvě verze lišící se provedením bočnice a předního panelu, přičemž zde už se nemůžeme tolik spolehnout na vodní chlazení, i když grafickou kartu s hybridním chladičem nebude problém nainstalovat, jak ukazuje fotografie. Rozměry skříně jsou 215 x 426 x 481 mm a hmotnost 4,8 kg.





Nakonec tu máme Sugo SG13 v podobě menšího kvádru a ta je určena pro výkonné sestavy založené na desce Mini ITX. Vejde se do ní totiž klasický ATX zdroj, výkonná grafická karta a procesoru můžeme zajistit kvalitní chlazení pomocí integrovaného vodníku se 120mm radiátorem. Ten se zde bude velmi hodit, protože zdroj sedí velmi nízko nad základní deskou, takže na instalaci výkonného vzduchového CPU chladiče můžeme zapomenout.





Ve skříni je dostatek místa pro 266 mm dlouhé karty, což stačí i na referenční modely NVIDIA GeForce GTX 780 Ti, GTX 970 a GTX 980, ovšem v případě Radeonů končíme u R9 270X.

SilverStone už uvedl, že Kublai KL05 bude k dispozici na americkém trhu ještě tento týden za 70 USD, ale o dostupnosti v Evropě se nezmiňuje. Má ale připravenu cenu 58 euro bez daně. Precision PS11 přijde na Evropské trhy v polovině ledna za 43 euro bez daně a Sugo SG13 dorazí v únoru až březnu za přívětivých 37 euro, rovněž bez daně.

Zdroj: Tom's Hardware
reklama