reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

SilverStone DS380: pro vlastnoručně vyrobený NAS s 8 HDD

20.1.2014, Jan Vítek, aktualita
SilverStone DS380: pro vlastnoručně vyrobený NAS s 8 HDD
Společnost SilverStone přichází na trh s novou počítačovou skříní DS380. Ta je určena pro uživatele, kteří si chtějí sami vyrobit vlastní NAS server založený na základní desce formátu Mini ITX.
Dnes máme možnost výběru mezi velkým množstím různých hotových systémů NAS, které nabízí především platformy ARM a Intel, přičemž typický model pro domácnosti je vybaven dvěma šachtami pro 3,5" pevné disky. Nicméně pokud si chceme pořídit NAS pro více disků, můžeme očekávat podstatně zvýšenou cenu, které nakonec může snadno konkurovat podomácku sestavený NAS server. Ten si samozřejmě budeme muset nejjen sestavit, ale také na něj nainstalovat systém a ten pak vhodně nastavit, což nám operační systémy na komerčně dostupných NAS velmi usnadňují.





Nyní si ale budeme všímat jen hardwarové stránky, protože tato novinka je o skříni SilverStone DS380, která je určena pro sestavy založené na malém zdroji SFX, základní desce Mini-ITX a především nese osm pozic pro 3,5" či 2,5" disky s funkcí Hot-Swap a pak i další čtyři "fixní" pozice pro 2,5" disky / SSD.





S pomocí DS380 si tak můžeme vytvořit NAS s velmi slušnou diskovou kapacitou, když tedy najdeme vhodnou základní desku. Modely formátu Mini-ITX totiž neoplývají velkým počtem diskových portů, takže bude nejspíše nutné pořídit i samostatný řadič na kartě. Tu nebude žádný problém zapojit, protože tu máme dvě záslepky plné velikosti a prostor pro až 30 cm dlouhé karty.





Rozměry skříně jsou 211 x 285 x 360 mm, pro chlazení jsou využity tři 120mm ventilátory (součástí základní nabídky - dva v levé bočnici a jeden vzadu) a vepředu máme pod hliníkovým panelem dva porty USB 3.0. Procesorový chladič pak může mít na výšku maximálně 57 mm, takže to bude chtít nějaký nízkoprofilový, nebo zůstat u základního BOX.




Zdroj: Hardware.info


SilverStone DS380 je k předobjednání za cenu 149,90 euro.

Zdroj: techPowerUp
reklama