reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

SilverStone nabídne dva kompaktní vodníky

12.6.2013, Jan Vítek, aktualita
SilverStone nabídne dva kompaktní vodníky
Vedle řady jiných výrobců si své kompaktní a integrované vodní chladiče připravila také společnost SilverStone, která je pojmenovala Tundra TD02 a TD03. Jedná se o klasické provedení s blokem/vodní pumpou na jedné straně a radiátorem s ventilátorem...
Vedle řady jiných výrobců si své kompaktní a integrované vodní chladiče připravila také společnost SilverStone, která je pojmenovala Tundra TD02 a TD03.





Jedná se o klasické provedení s blokem/vodní pumpou na jedné straně a radiátorem s ventilátorem či dvěma ventilátory na straně druhé. To je doplněno kratšími hadičkami, jejichž úkolem je kromě zajištění oběhu média také zamezení jeho ztrát postupným vypařováním skrz spoje.





Uvedené modely se tedy od sebe liší pouze v tom, že TD03 má malý radiátor a TD02 velký pro dva 120mm ventilátory řízené pomocí PWM. SilverStone slibuje, že jím použité radiátory mají tzv. brazing fins, jež mají zajistit podstatně (40 %) vyšší efektivitu oproti "tradičním radiátorům". Mohlo by se zdát, že i tak půjde stále jen o skládaná žebra vyrobená z velmi tenkého plechu a pevně připájená ke zploštělým trubkám vedoucím chladicí médium, čili standard. Fotografie ze stránek výrobce však ukazuje hustě uložená rovná žebra.





Co se týče kompatibility, ta je zajištěna se socketem LGA775/115X/1366/2011 a AM2/AM3/FM1/FM2. Oba chladiče budou k dispozici od 19. června za cenu 142 a 125 USD bez daně.

Zdroj: TZ SilverStone
reklama