reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

SilverStone Raven RVZ01: libo malé a tenké herní PC?

9.12.2013, Jan Vítek, aktualita
SilverStone Raven RVZ01: libo malé a tenké herní PC?
SilverStone si pro nás přichystal čtyři nové fotografie své skříně Raven RVZ01, která je určena pro malé, ale výkonné počítače se základní deskou formátu Mini ITX. Sama o sobě je malá a nízká, takže spíše než PC tak bude výsledný počítač připomínat konzoli
SilverStone Raven RVZ01 tak sleduje moderní trend, čili čím dál větší oblibu výkonných herních komponent, které jsou přitom prostorově úsporné. V tomto ohledu je novým příspěvkem do nabídky základní deska MSI Z87I GAMING AC a grafika GTX 760 GAMING OC ITX.





Přesně tuto sestavu využila i firma SilverStone při prezentaci své nové skříně Raven RVZ01, jež je určena právě pro sestavy se základní deskou Mini-ITX. Do takových dnes můžeme nainstalovat i výkonný čtyřjádrový procesor rodiny Intel Core včetně nejnovějších Haswell.





Prozatím nám výrobce ještě neprozradil technické specifikace nové skříně, ovšem leccos můžeme vyčíst z fotografií. Máme tu prostor pro základní desku, přičemž pro chladič procesoru tu bude na výšku kolem 9 cm. Před deskou je pak prostor pro klasický zdroj ATX, jenž bude foukat vzduch do strany.





Pak je zde trošku nečitelná levá část skříně, v níž má být prostor pro tenkou optickou mechaniku, minimálně dvě 2,5" zařízení a snad i jedno 3,5". Především je tam ale prostor pro grafickou kartu s plnou výškou, která se do této skříně vejde jen naplocho. K tomu samozřejmě potřebuje adaptér, tzv. riser card a zde také plastovou konstrukci, která ji bude držet. Pokud se podíváme na poslední obrázek, pak z toho vyplývá, že grafická karta by mohla být i o mnoho delší, než je zobrazená GeForce od MSI. Sice by se pak obsadil přední prostor pro optickou mechaniku, ovšem tu už můžeme v dnešní době oželet.





Prozatím také není známo, kdy a s jakou cenou má SilverStone Raven RVZ01 dorazit na trh. Spekuluje je, že by to mohlo být ještě tento rok.

Zdroj: SilverStone - Facebook
reklama