Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Síťový úložný server tentokrát od Thecusu

30.10.2005, Jan Vítek, aktualita
Síťový úložný server tentokrát od Thecusu
Pod názvem YES Box N2100 se skrývá multifunkční ála barebone zařízení dovolující nainstalování až dvou 3,5" SATA disků a to mu zatím dovoluje dosáhnout maximální kapacity 800GB. N2100 je vybaven procesorem Intel 80219 s XScale technologií....
Pod názvem YES Box N2100 se skrývá multifunkční ála barebone zařízení dovolující nainstalování až dvou 3,5" SATA disků a to mu zatím dovoluje dosáhnout maximální kapacity 800GB. N2100 je vybaven procesorem Intel 80219 s XScale technologií. Diskový řadič dovoluje využít disky v RAID0 (stripping), RAID1 (mirroring), nebo JBOD módu. Samotná konektivita je zajištěna přes dva RJ45 Gigabit Ethernet porty pro hlavní připojení, nebo přes 3 USB 2.0 porty a funkci one-button copy, tedy kopírování stiskem jednoho tlačítka, pro přístup k paměťovým médiím. Zde bych ale při ceně kolem $600 (bez disků) kromě samotných USB portů očekával i multifunkční flash paměťový slot.




Výrobek umí komunikovat s použitím protokolů SMB, CIFS, HTTP, HTTPS a FTP. Můžete ho použít jako iTune server pro sdílení hudby (AAC, MP3, WAV), jako osobní web server pro sdílení fotografií a data se sdílí přes FTP protokol, web disk server, nebo windows klient (SMB/CIFS). Mezi podporované OS patří MS Windows, Apple OS a Linux. Samotné síťové nastavení se provádí přes webové rozhraní, které výrobce sice označuje jako intuitivní, ale redaktoři Inquireru si na něj kvůli malé informační hodnotě manuálu stěžovali, protože přeci jenom je toto zařízení určeno i pro domácnosti, kde si každý se sítěmi netyká.




Přes počáteční problém se základním nastavení se YES Box jinak choval korektně a další problémy nevznikly. Pro další informace a obrázky prosím použijte linky na stránky výrobce a recenzi.


Zdroje: Thecus, The Inquirer