reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Skype Translator: překlad v reálném čase si už můžeme vyzkoušet

13.5.2015, Jan Vítek, aktualita
Skype Translator: překlad v reálném čase si už můžeme vyzkoušet
Na konci minulého roku Microsoft představil službu Skype Translator, která je schopna v reálném čase překládat lidskou řeč. Nyní Microsoft vydává Skype Translator Preview, které si mohou vyzkoušet uživatelé systémů Windows 8.1 nebo 10.
Skype Translator Preview je už dle svého označení zatím neohotovou verzí, která v současné podobě podporuje čtyři jazyky v mluvené podobě a celkem padesát jazyků v psané podobě. Skype Translator je totiž schopen rozpoznávat lidskou řeč, tu převést do textové podoby, kterou přeloží a následně na druhé straně komunikace zase přečte, čili jde o takového počítačového tlumočníka. To ale tedy zatím zvládne pouze v angličtině, španělštině, italštině a mandarínštině, čili oficiálním jazyku v Číně, přičemž vedle řeči se bude také zobrazovat text.





Aplikaci si tedy můžeme volně stáhnout z Windows Store, kde je ve verzi pro Windows 8.1 a Windows 10 a počítače PC nebo tablety. Dříve byla přitom k dispozici pouze pro ty, kteří se přihlásili do čekacího seznamu. V našich končinách si tedy hlasový překlad zatím nevyzkoušíme, pokud tedy nevládnete jedním ze čtyř uvedených jazyků. Spokojit se tak budeme muset s překladem textových zpráv, který podporuje dlouhou řadu jazyků, mezi nimiž nechybí čeština a ani slovenština.


Textově si tak budeme moci povídat s Arabem, Chorvatem, Finem, Estoncem, Malajcem, Indem, Thajcem, Vietnamcem, Velšanem, Maltézanem, Haiťanem a když na to přijde, tak dokonce i s Klingonem. I tento jazyk totiž patří mezi podporované. Microsoft sám uvádí, že jeho Skype Translator zatím nasbíral velmi kladné ohlasy, a to především díky své schopnosti tlumočit mezi angličtinou a španělštinou, což pomáhá i imigrantům ve Spojených státech, nebo samozřejmě i lidem, kteří s nimi přijdou do styku.

Zdroj: Hexus.net

reklama