reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
8.1.2021, Milan Šurkala, aktualita
Protesty ve Washingtonu, které doprovázely ukončení aktivního úřadování prezidenta Donalda Trumpa a které si vyžádaly několik lidských životů, zasáhly i sociální sítě. Ty kvůli závadnosti příspěvků mazaly prezidentovy komentáře, někdy i blokovaly účty.
DarkRichelieu (1230) | 8.1.202116:10
Tak v USA se tomu říká podněcování k násilí, a když podporujeme demonstranty v Bělorusku v jejich boji za ­"ukradené volby­" nebo v jiných zemí, tak se tomu říká jak ????
Odpovědět8  3
Duncan66 (203) | 10.1.202114:02
A kdo ukradl volby v USA? Trump to tvrdi uz od jara, co mu ublizila v pruzkumech covid krize. Ma k dispozici FBI, NSA a dalsi nastroje a statni agentury, aby to udajne spiknuti a padelani voleb rozkryl. A ve skutecnosti Trump a jeho aparat nic neodhalil a nedodal jediny dukaz spiknuti a padelani voleb. Vsechny ty radoby dukazy jsou pouze udajna svedectvi Trumpovych podporovatelu, kteri neco udajne videli atp.
Na tom vam nepripada nic podivneho? :D
Odpovědět2  1
Bison (809) | 8.1.202113:50
zakázané vždy chutí najlepšie, super reklama pre Doníka a zadarmo, cenzúra , príkazy a zákazy sú pre novú generáciu magnet , strach cenzorov musí byť extrémny, v takýchto chvíľach sú užitočné Pampersky pre dospelých...
Odpovědět2  10
siddhi (262) | 8.1.202114:28
Podněcování k násilí je trestný čin a sociální sítě mají ze zákona povinnost podobné příspěvky mazat, v případě opakujících se prohřešků blokovat samotné účty.
Odpovědět7  4
Riede (17) | 8.1.202115:12
Kdy blokovaly mnohem horší podporu protestů blm ?
Odpovědět1  0
wrah666 (6205) | 8.1.202118:51
;Podněcování k násilí, nebo svolávání vlastenců k poslední zoufalé obraně země? Btw: víte o tom, že Němci nazývali například zabití Heydricha terrorismem?
Odpovědět1  10
blue.sun (268) | 8.1.202119:35
Vlastenců? Tři čtvrtiny těch ­"vlastenců­" má všeho akorát plnou hubu, ale za vlast by nikdy bojovat nešli. A ani tady to nebyla obrana země, ale starých a zkostnatělých pořádků, které nesloužily nikomu, kromě Trumpa samotného.
Stejně jako u nás, všichni byli vlastenci, Sládkova strana jich byla plná, Vandasovi ­"dělníci­" taky, ale kupodivu nikdo z nich nebyl členem žádné složky skutečně sloužící té vlasti. A nejinak je tomu u Pitomia.
Odpovědět1  5
siddhi (262) | 8.1.202123:07
A před čím prosímtě budou ti ­"vlastenci­" zoufale bránit svou zem? Před řádně demokraticky zvoleným Prezidentem?
Tady máš pro pobavení příklad jací to jsou inteligenti ti ­"vlastenci­" https:­/­/www.novinky.cz­/zahranicni­/amerika­/clanek­/vlajka­-gruzie­-v­-davu­-pred­-kapitolem­-bavila­-socialni­-site­-40347242
Odpovědět4  3
wrah666 (6205) | 9.1.20218:20
Vy byste ke zfalšování voleb mlčel? Inu pravda, naprostá většina lidí jsou tupé ovce.. Béé, béé a konec.
Odpovědět4  8
shagy2301 (35) | 9.1.20218:40
Prívrženci Trumpa aj on sám sa stále oháňajú sfalšovanými voľbami, ale kde sú dôkazy? Prečo Najvyšší súd USA zamietol všetky žaloby aj keď si tam Trump nastrčil svojich ľudí? Prečo tie žaloby neprešli ani na nižších štátnych súdoch?
Trump je proste malé decko, ktorému zobrali v školke hračku ­(rozumej vládnutie najsilnejšej ekonomike sveta­), ktorá se určená všetkým, a tak okolo seba kope, kričí a neuzná si že ju mal len na chvíľu
Odpovědět6  3
wrah666 (6205) | 9.1.20219:12
Možná máte pravdu, nicméně cca čtvrttina američanů je přesvědčena o zfalšování a minimálně další čtvrtina má alespoň pochyby. Sorry, ale takové volby jsou k ničemu. Leda zrušit a opakovat.
Odpovědět4  8
shagy2301 (35) | 9.1.202111:54
Jedna vec je o čom sú určité hlasné skupiny ­(určite netvoria 50%, sotva tak 10­) presvedčené a druhá vec je či na podozrenia existujú dôkazy.
Dám príklad: Ja poviem že vy nemáte skončenú ani základnú školu, nemám na to dôkazy. Je nutné aby ste opakovali základnú školu? Nie. Ja som vyjadril podozrenie, ja musím obstarať dôkazy, ktoré to dokážu. Ak ich nemám sú to len špekulácie a je jedno kto každý tomu ešte uverí. Vy môžete vytiahnuť vysvedčenie z posledného ročníka ­(v prípade volieb zápisnice­) a ukázať dôkaz, že moje tvrdenie je nepravdivé. Áno môžem namietať že je to vysvedčenie falošné, ale to by sa dalo ťahať donekonečna, lebo to môžeme dať preskúmať expertovi, vy ho spochybníte ak povie že je falošné, ja ho spochybním ak povie že je pravé.
A presne to isté je aj pri voľbách v USA. Myslíte si, že je možné pri tak enormnom množstve voličov a ľudí čo voľby organizovali je možné ovplyvniť výsledky až do takej miery ako to prezentuje Trump? Ak si myslíte, že áno, tak potom spochybňujete úplne celý koncept zastupiteľskej demokracie.
Odpovědět4  3
wrah666 (6205) | 9.1.202112:08
Ehm. A­) mi přijde, že něco tak důležitého by mělo být nezpochybnitelné. Což očividně není. Což je průs.r už samo o sobě. B­) a krom toho, pokud situaci sledujete, tak se ­"drobných­" problémů našlo až až. Například taková maličkost, jako nezapočítané hlasy, jinde se našly vyhozené v popelnice ­)a zajímavé, ty byly všechny pro Trumpa­), plus prakticky kdekoliv se přepočítávalo, tak se výsledek lišil. obvykle o jednotky hlasů, ale lišil.. Nepřijde vám, že by měl být již na pioprvé správný?

(TEdy ono to bylo nazváno drobnými nesrovnalostmi, ale třeba zmíněné hlasy pro Trumpa tvořily 10% počtu potřebného k vítězství v daném státě. Osobně bych to viděl za nesmírně závažné, protože jestli bylo podobných hromádek víc, tak..
Odpovědět4  7
Irving (246) | 9.1.202112:59
A­) nezpochybnitelné není z principu nikdy nic, tím se argumentovat nedá. A pokud významný oficiální představitel začne zpochybňovat volby několik měsíců před tím, než se mají konat, tak to samozřejmě na důvěře nepřidá, zvlášť když jádro jeho příznivců tvoří ta méně vzdělaná část obyvatelstva.
B­) drobných problému se sice našlo více, ale jenom minimum z nich bylo úmyslných. Koneckonců i u nás je pokaždé identifikováno několik problémů při volbách, a to jsme mnohem menší stát. A už to, že byly identifikovány svědčí o tom, že volby jsou velmi pečlivě kontrolovány a sledovány. A hlavně ­- i oficiální agentury pod kontrolou Trumpových lidí, které průběh voleb sledují potvrdily, že k žádných zásadním pochybením nedošlo.

A hlavně, jak píše shagy2301 ­- co myslíte že je pravděpodobnější ­- že demokrati ovlivnili desítky tisíc lidí z obou stran politického spektra, kteří na volby dohlíží, počítají hlasy a kontrolují výsledky, že vyrobili desítky tisíc falešných hlasů v několika státech ­(z nichž některé mají republikánskou vládu­) a nebo že si jeden idiot prostě vymýšlí, protože neumí prohrávat?
Odpovědět7  1
Milan Šurkala (4502) | 9.1.202113:19
Když to bylo naopak a Trump měl vyhrát minulé volby např. díky skandálu Cambridge Analytica, tak bylo u Trumpových zastánců vše v pořádku. Když vyhraje ­"první­" strana, jakékoli podezření bez důkazu ­(a v některých případech i s důkazem, který se pro jistotu prohlásí za falešný­) nehraje roli, ale jak vyhraje ­"druhá­" strana, tak i podezření stačí na to, aby se volby měly zrušit a opakovat. S takovou logikou se by se především Trump neměl poprvé stát prezidentem. Nebo proč jednou podezření nestačí a podruhé ano?

https:­/­/knowyourmeme.com­/photos­/1913454­-karen
Odpovědět7  2
blue.sun (268) | 9.1.202119:11
A když volby dopadnou stejně, tak opakovat znovu a znovu, dokud nebude dosaženo požadovaného výsledku, co?
Tyhle americké ­"vlastence­" nepřesvědčí ani stovka zamítavých rozhodnutí soudů, které neshledaly žádné pochybení či ovlivnění voleb. Dokonce ani prorepublikánský nejvyšší soud, kam si Trump na poslední chvíli dosadil své oblíbence.
Volby jsou v pořádku, lidi jsou pitomci. A obhajovat je značí ještě větší pitomost.
Odpovědět2  2
wrah666 (6205) | 9.1.202123:36
Podle volební komise a soudů je to v pořádku třeba i u nás. Přitom třeba:
Poslední prezidentské volby se například pokusil podvádět pan Bartík z hnít Brno tvrzením, že má Zeman rakovinu a tudíž nemá cenu ho volit. NIC, volby byly v pořádku. Druhý pokus, KDOSI šířil, že jakožto prezident postupuje Zeman automaticky postupuje do druhého kola a tudíž není třeba ho jít volit v kole prvním. TOTO se ani nevyšetřovalo.

Další příklad: poslední parlamentní volby jsem šel otevřít flašku, že se se stoprocentní jistotou topka nedostala do parlamentu. Když zbývalo sečíst posledních pár hlasů a oni měi 4.5 procenta. Bum, chvíli se přestalo přičítat a najednou topce naskočilo víc hlasů, než co mělo být ještě sečteno. Dle kontrol prý to bylo zcela v pořádku..

Další ­"maličkost­". KAŽDÉ volby rupne, že někdo kupoval hlasy tmavých profesionálních dávkobračů. Prý je to jen lokální maličkatý problémek.. Přitom dospělých tmavých dávkobračů je něco kolem 150 tisíc, pokud ne víc.. Takže problém nikoliv lokální, ale zatraceně velký.. NIC se s tím nedělá.

Stačí? Jen podle ­"maličkostí­" co o volbách v USA přiznala ­"seriózní média­", tak byly asi podobně férové a v pořádku. ­(Natož podle toho, co tvrdila média ­"neseriózní­", nicméně patrně dobře informovaná.
Odpovědět1  5
Irving (246) | 10.1.20212:22
Nic na světě není dokonalé. Co navrhujete, volby zrušit, dosadit nějakého ­"osvíceného vládce­" případně politbyro a doufat v nejlepší? Souboje na život a na smrt mezi kandidáty? Ano, žádná demokracie není dokonalá, americký volební systém by určitě zasloužil hlubokou reformu, faktem ovšem je, že nic lepšího zatím nikdo nevymyslel...
Odpovědět1  0
blue.sun (268) | 10.1.202112:54
Tebou popsané ­"problémy­" jsou v řádu desítek či stovek hlasů, není to nic, co by mohlo ovlivnit výsledek voleb v celostátním měřítku. Cikánů, které někdo ­"koupil­" byly desítky, tak netuším, proč tu argumentuješ celou jejich populací v ČR.
Toho blábolu se Zemanem by si ani nikdo nevšiml, kdyby to najednou nezačala strašně řešit hlavní média, jak je to nesmysl. Jinak byl dopad vždycky v řádu stovek lidí.
Ne, já tě chápu, tvoji neoblíbenci se tam dostali a to tě strašně žere, to je stejné jako u Trumpa. Lidi jako ty nebo on neumějí prohrávat a uznat, že demokracie zkrátka rozhodla jinak. Pro takové samozřejmě demokracie není, ale pak mohu jen doporučit trvalé vycestování někam, kde vás demokracie nebude obtěžovat.
Mně se taky nelíbí, že vyhrál neschopný nenažranec Babiš a ožrala Zeman, ale nebudu kvůli tomu obviňovat všechny kolem z podvádění...
Odpovědět2  1
wrah666 (6205) | 11.1.20218:29
Ono se jaksi vůbec neprověřovalo, kolik cik. hlasů si kdo koupil v jiných okrscích. Jen tam, kde se našel udavač. Klidně mohli pradat calých 100k hlasů nebo i víc.
Odpovědět0  2
blue.sun (268) | 11.1.202118:01
Ano, samozřejmě, jako vždy, když nevyhraje ta správná strana... :­-D :­-D
Odpovědět0  0
Duncan66 (203) | 10.1.202116:09
Vydzt Trump minimalne pul roku dopredu tvrdil a neustale opakoval, ze kdyz prohraje, tak to znamena, ze volby byly sfalsovane. On je jediny a skutecny vinik aktualni situace v USA. Tak proc volby opakovat? Jake prinesl dukazy a jake rozkryl spiknuti? Vzdyt ma k dispozici FBI, NSA a dalsi agentury, desitky neli stovky tisic agentu v terenu a neobjevil zadny dukaz, ani nikoho nechytil pri cinu? Neni vam to divne, kdyz Trump vyklada, jak masivni podvod to udajne byl clovece?
Odpovědět2  0
M0RGAN (248) | 9.1.202113:20
Donald Trump systematicky lže o zfalšovaných volbách, ale žádné důkazy nemá.
I republikánští soudci ho všichni poslali někam se slovy ­"My bychom Vám opravdu velmi rádi pomohli, pane prezidente, ale musíte nám dodat nějaké použitelné důkazy o zfalšovaných volbách, nepodložená obvinění nemůžeme použít­". No a nedodal. I nejvyšší soud, kde je 6 zástupců Republikánů a 3 zástupci Demokratů, zamítl Trumpovo obvinění o zfalšovaných volbách v poměru 9:0.
Ani tisíckrát opakovaná Trumpova lež se bez faktických důkazů nestane pravdou.
Odpovědět9  1
M0RGAN (248) | 9.1.202113:23
Vlastenci? Spíš vlastizrádci, když už.
Mávat před Abrahamem Lincolnem konfederační vlajkou a vyměnit oficiální vlajku USA za vlajku Trump 2020 opravdu není aktem vlastenectví, stejně jako teroristický útok proti demokraticky zvolenému parlamentu s cílem zastrašit zákonodárce a násilím změnit výsledek demokratických voleb.

Vlastizrádci jsou to a někteří i vyloženě teroristé.
Odpovědět6  2
Majlen (44) | 8.1.202113:41
Mne by stačilo: ­"Sociální sítě zablokovaly Donaldy"
Odpovědět3  2
Milan Šurkala (4502) | 8.1.202114:30
Nadpisy jsou zákeřné, díky za info.
Odpovědět1  1
Riede (17) | 8.1.202113:31
Smutné sledovat jak ta ­"demokracie­" zase pro jednou na neurčito končí neokomunisti zvaní demokraté převzali otěže a začnou se zbavovat nepohodlných a proti režimu smýšlejících občanů ostatně jak už to začalo při protestech blm kdyby si někdo dovolil jejich podporovatelům zablokovat účet to by byla mela byl by veřejně linčován i se svojí rodinou jako v kldr přitom jejich protesty se v násilnostech a škodě na majetku nedají srovnávat. Je děsivé vidět jak se tohle dostalo k moci asi bych si nikdy za mlada nepředstavil ,že moje generace zažije vzestup obdoby komunistů tak jako to zažily naše babičky a dědové.
Odpovědět1  0
batmaster (699) | 8.1.202113:22
Je potřeba trošku poupravit nadpis. ;­)

"Sociální sítě zablokovaly Donaldy Trumpa, některé i na neurčito"
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.