Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Sony Clié se vrací?

24.5.2006, Pavel Bureš, aktualita
Sony Clié se vrací?
Po odchodu Sony z PDA trhu je kapesních počítačů s klávesnicí jako šafránu a dost často jsou k dostání všude možně, jen ne v České republice. Na veletrhu v Asii bylo představeno zařízení, které jako by z oka vypadlo Sony Clié UX50. Posuďte...
Po odchodu Sony z PDA trhu je kapesních počítačů s klávesnicí jako šafránu a dost často jsou k dostání všude možně, jen ne v České republice. Na veletrhu v Asii bylo představeno zařízení, které jako by z oka vypadlo Sony Clié UX50. Posuďte sami, nevypadá nádherně?

Přístroj je založen na Windows CE 5.0, obsahuje ARM procesor a 512 MB paměti odolné proti výpadku napájení. Rozlišení displeje činí 640 x 480 bodů (tedy VGA), úhlopříčka je malá (3,5"), aby zůstala zachována kompaktnost handheldu.


PDA je vybaveno Wi-Fi, mobilní verzí Wimaxu a slotem na paměťové karty Secure Digital. S největší pravděpodobností bude mít přístroj i televizní výstup.






Parametry počítače nejsou na dnešní dobu příliš neobvyklé, za zmínku stojí design a ovládání. Maličká QWERTY klávesnice ve stylu Sony Clié UX50 (vyhotovená ale podobně jako u Motoroly Razr) by mohla zajistit dostatečnou prodejnost přístroje, zvlášť když konkurence vyrábí spíše přístroje bez klávesnice.




Design je otázkou vkusu každého z nás, ale mě si přístroj získal. Pravda, černá by se mi více líbila v matnějším provedení (na lesklém povrchu bude vidět každý otisk), ale i tak odvedli designéři kus práce. Nezbývá doufat, že se zařízení bude brzo prodávat i u nás. Podle výrobce je uvedení na světový trh plánováno na příští rok.
Zdroj: AVING