reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Sony představuje SSD disky G Series pro záznam videa

5.4.2017, Milan Šurkala, aktualita
Sony představuje SSD disky G Series pro záznam videa
Společnost Sony rozšířila nabídku svých paměťových řešení, které tvoří např. paměťové karty, o nové SSD disky G Series Professional. Jednou z jejich výhod mají být i odolnější konektory, které ocení ti, kteří natáčí videa na externí rekordéry.
V nabídce produktů značky Sony se nově objevují SSD disky G Series Professional. Řadu G má Sony už např. u svých profesionálních objektivů, a tak není divu, že tyto disky míří do podobné sféry. Jsou určené zejména do externích rekordérů pro záznam profesionálního videa (např. na rekordérech Atomos a další). Jsou vybaveny technologií ECC pro kontrolu chyb a SATA konektory jsou výrazně odolnější. Měly by vydržet až 3000 připojení a odpojení.


Sony Professional SSD G Series


K dispozici budou dvě varianty, SV-GS96 s kapacitou 960 GB a SV-GS48, jejíž kapacita je 480 GB. Výrobce slibuje vysokou výdrž, konkrétně umožňuje zápis 2400 TB dat (2400TBW) u větší verze a 1200 TBW u varianty s menší kapacitou. Zapracovalo se na tom, aby disk netrpěl na náhodné poklesy rychlosti a záznam dat byl spolehlivější, je i optimalizován pro situace jako je náhlý výpadek proudu. Maximální rychlost čtení dosahuje hodnoty 550 MB/s. Prodej začne v květnu za cenu $287 (480 GB), resp. $539 (960 GB).

Zdroj: sony.com
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama