reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Sony přichytalo podzimní oživení produktů VAIO

23.10.2012, Jan Vítek, aktualita
Sony přichytalo podzimní oživení produktů VAIO
Společnost Sony stejně jako jiní výrobci PC a tabletů reaguje na příchod operačního systému Windows 8 a představuje nové produkty do řady VAIO. Jednak jde o klasické, ale dle výrobce stylové notebooky a vedle nich také hybridní ultrabook...
Společnost Sony stejně jako jiní výrobci PC a tabletů reaguje na příchod operačního systému Windows 8 a představuje nové produkty do řady VAIO. Jednak jde o klasické, ale dle výrobce stylové notebooky a vedle nich také hybridní ultrabook ve stylu Slider. Jejich společnou vlastností jsou také displeje s dotekovým ovládáním a možností zaměstnat až všech deset prstů, pokud je ještě máte pohromadě.





Zdá se tedy, že hitem moderní doby budou ultramobilní PC s Windows 8 a dotekovým ovládáním. V podání Sony jde například o VAIO Duo 11 s hmotností 1,3 kg a tloušťkou necelých 18 mm. Jedná se o zmíněný hybridní ultrabook, který můžeme přeměnit v tablet a využít jeho displej s rozlišením Full HD a úhlopříčkou 11,6". K dispozici je také tlakově citlivý stylus pro ovládání, psaní a snad i malování. Pod displejem se pak skrývá podsvícená klávesnice a pod ní zase platformě Intel s procesorem Core.





Sony VAIO T13 jsou notebooky vyrobené z hořčíkových a hliníkových slitin a mají 13,3" displej s dotykovým ovládáním, také procesory Intel Core a pak buď SSD nebo hybridní HDD/SSD úložiště. Sony také zmiňuje funkci Rapid Wake + Eco, která zajistí okamžité zotavení systému ze spánku po odklopení displeje.

Od konce října budou obě novinky k dispozici na trhu. Přesné specifikace výrobce nezveřejnil a u VAIO T13 pouze sdělil, že bude k dispozici slabší a výkonnější verze s cenou 22000, respektive 26000 Kč s DPH. VAIO Duo 11 přijde na 34000 Kč s daní.

Zdroj: TZ Sony
reklama