Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Sony uvádí filmy na 50GB BluRay discích

10.10.2006, Milan Šurkala, aktualita
Sony uvádí filmy na 50GB BluRay discích
Již dnes uvede společnost Sony svůj první film, který bude vydán na dvouvrstvém disku BluRay. Ten má logicky dvojnásobnou kapacitu, místo původních 25GB rovnou 50GB. První filmem na dual-layer disku BluRay bude Click. Obsahuje nepoužité...
Již dnes uvede společnost Sony svůj první film, který bude vydán na dvouvrstvém disku BluRay. Ten má logicky dvojnásobnou kapacitu, místo původních 25GB rovnou 50GB. První filmem na dual-layer disku BluRay bude Click. Obsahuje nepoužité scény, dokument o vzniku filmu, další behind-the-scenes materiály a to vše v HD formátu. Audio je v nekomprimovaném PCM formátu.



Dalším filmem pak bude Černý jestřáb sestřelen (Black Hawk Down), který bude uveden 14. listopadu. Všechen obsah sice nebude v HD formátu, ale jako první přijde s technologií Blu-Wizard. Ta dovoluje přehrávat bonusový záznam přímo při přehrávání filmu a další zajímavé věci o jejichž praktičnosti však můžeme spekulovat.

Do třetice to bude film Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby, který se objeví 12. prosince. Ten bude opět nabízet většinu materiálu v HD formátu. Ostatní společnosti rovněž chystají 50GB verze svých filmů, 20th Century Fox připravuje na 14 .listopadu Kingdom of Heaven (Království nebeské), LionsGate pak chce uvést The Descent (Pád do tmy) v prosinci. Warner Bros uvede v prosinci také nejméně jeden takový film, zatím ale nebylo oznámeno, o který půjde.

Zdroj: www.tgdaily.com
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.