reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Sony uvádí nové produkty řady VAIO - notebook a domácí digitální systémy

17.9.2008, Jan Vítek, aktualita
Sony uvádí nové produkty řady VAIO - notebook a domácí digitální systémy
Společnost Sony přichází s novými produkty značky VAIO, mezi něž se řadí jeden notebook VAIO AW a domácí digitální systémy „vše v jednom“ - VAIO RT a VAIO LV/LN. VAIO AW, výrobcem označován jako supernotebook, nabízí obrazovku s úhlopříčkou...
Společnost Sony přichází s novými produkty značky VAIO, mezi něž se řadí jeden notebook VAIO AW a domácí digitální systémy „vše v jednom“ - VAIO RT a VAIO LV/LN.



VAIO AW, výrobcem označován jako supernotebook, nabízí obrazovku s úhlopříčkou 18,4 palce a Full HD rozlišení (1920 x 1080), která má mít navíc dobré podání barev s plným pokrytím prostoru Adobe RGB. Využívá se zde podsvícení třemi LED diodami - červenou, modrou a zelenou, což uplatňují také LCD televize BRAVIA.


Mezi ostatní specifikace tohoto notebooku patří procesor Intel Core 2 Duo T9600, grafická karta NVIDIA GeForce 9600M GT s 512 MB paměti, SSD disk s kapacitou 128 GB, jenž má být v diskovém poli společně s klasickým 500GB SATA diskem, Blu-ray vypalovačka a 4 GB paměti.

Počítač VAIO RT byl postaven na procesoru Intel Core 2 Quad, má také obrazovku s Full HD rozlišením, tentokrát ale již o úhlopříčce 25,5 palce. A že se jedná o zařízení „vše v jednom“, tak veškeré komponenty jsou v integrovány právě v displeji. Grafická karta je stejná jako u VAIO AW, ale zde již máme dva spojené 500GB disky dávající celkovou kapacitu 1 TB. Nesmíme zapomenout na Blu-ray mechaniku, reproduktory a vestavěný subwoofer, pro něž je připravena technologie Dolby Home Theatre. A co se týče SW výbavy, je zde Adobe Photoshop Lightroom, Adobe Photoshop Elements doplněné o Adobe Premiere Elements, stejně jako VAIO Movie Story.

Nakonec Sony uvedlo VAIO LV/LN, kteréžto zařízení vychází z řady VAIO L. Oba tyto systémy nesou TV tuner a mechaniku Blu-ray (VAIO LV vypalovací) a liší se především velikostí displeje. VAIO LN má 20,1palcový s rozlišením 1680 x 1050 a VAIO LV 24palcový s rozlišením 1920 x 1200. Systémy jsou jinak založeny na procesorech Core 2 Duo, kartách GeForce 9300M GS s 256 MB RAM a 500GB discích. Paměti je zde 4 GB, respektive 3 GB u VAIO LN.

Zdroj: TZ Sony
reklama