Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Sony začne dodávat nové notebooky VAIO TX

21.9.2005, Marek Štelčík, aktualita
Sony začne dodávat nové notebooky VAIO TX
Nejnovější přírůstek notebooku firmy Sony se jmenuje VAIO TX pokud Vás na první pohled neodradí poměrně vysoká cena, tak se můžeme pustit na popis tohoto nového notebooku. Vyznačuje se možností bezdrátového WAN spojování či užívání si multimediální...
Nejnovější přírůstek notebooku firmy Sony se jmenuje VAIO TX pokud Vás na první pohled neodradí poměrně vysoká cena, tak se můžeme pustit na popis tohoto nového notebooku. Vyznačuje se možností bezdrátového WAN spojování či užívání si multimediální zábavy. Displej s bílou LED spolu s odolným a tenkým obalem notebooku a váhou necelých 1.3kg umožní opravdu pohodlné cestování. Některé modely nabízí různé standardy bezdrátového spojení a jejich přepínání je řešeno pomocí technologie firmy Sony nazvané SmartWi. Notebook vydrží pracovat mezi 4 až 7,5 hodinami v závislosti na způsobů užívání a to vše na standardní baterie, bez připojení záložních.



V základním balení je i DVD vypalovačka zvládající i dvouvrstvé média a notebook navíc podporuje Sony InstantMode, který umožní sledovat filmy, poslouchat hudbu či prohlížet obrázky bez nutnosti zavedení OS. Displej je WXGA o velikosti 11,1"s XBRITE LCD technologií. TX série přináší i několik multimediálních aplikací včetně SonicStage Mastering Studio. Co se rozhraní týče, tak v základní verzi je zahrnuto IEEE 1394, USB 2.0 porty plus čtečka karet Memory Stick PRO. Notebooky Sony VAIO TX budou k dispozici koncem tohoto měsíce za cenu $2,250 (cca 56250Kč) bez WWAN a s ním za 57500Kč ($2,300) v měsíci příštím. Exkluzivní barvy notebooků jako je platinová či specielní odstín modré jsou k dostání skrze online obchod Sony.

Zdroje: www.digit-life.com, www.sony.com