reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Sound BlasterAxx - nová zvuková zařízení od Creative

30.5.2012, Jan Vítek, aktualita
Sound BlasterAxx - nová zvuková zařízení od Creative
Creative Technology zase jednou učinila významnější krok kupředu a představila světu novou rodinu externích zvukovek/reproduktorů Sound BlasterAxx (Axx jako "Axxelerated"). Jedná se o externí zvukovou kartu se zajímavým designem s podsvícenými...
Creative Technology zase jednou učinila významnější krok kupředu a představila světu novou rodinu externích zvukovek/reproduktorů Sound BlasterAxx (Axx jako "Axxelerated"). Jedná se o externí zvukovou kartu se zajímavým designem s podsvícenými dotykovými tlačítky na vrcholu věže s šestihranným základem. Podporuje počítače PC, Mac, ale dokonce i moderní mobilní zařízení, jako jsou chytré telefony či tablety (Android, iOS), k nimž se připojí pomocí rozhraní Bluetooth. Co se týče kvality zvuku, ta má být samozřejmě dle Creative supr dupr nejlepší na světě a v přilehlých galaxiích.





Sound BlasterAxx byl vytvořen s ohledem na jednoduché a bezproblémové řešení, což by dle Creative v případě klasické PC karty neplatilo. Krom toho má platit i nové paradigma - Sound Blaster nemá jen tvořit zvuk, ale také má poslouchat uživatele a přizpůsobit se svému okolí, ať to znamená cokoliv.

Dále má potřebovat jen minimum energie a nabídnout z USB rozhraní napájené stereo reproduktory pro základní ozvučení, k tomu technologii SBX Pro Studio Surround. Využívá nový zvukový procesor SB-Axx1 vycházející z předchozích čipů používaných v Sound Blasterech, takže nabízí stejné vlastnosti jako ony. Setkáme se zde tedy i se souborem technologií SBX Pro Studio (Crystalizer, Surround, Smart Volume, Dialog Plus a Bass) a také s CrystalVoice pro komunikaci (Acoustic Echo Cancellation, Noise Reduction, Smart Volume, Voice Focus a VoiceFX).

Konkrétně Creative nabídne Sound BlasterAxx SBX 20, SB10 a SBX 8 - první dva s Bluetooth, ale SBX 8 pouze s USB. Model SBX 20 má výšku 410 mm a průměr 91 mm a má také vstup Aux-in. SBX10 má stejné funkce, pouze je menší a SBX 8 je nejmenší. Jiné specifikace o těchto produktech firma nezveřejnila.

Sound BlasterAxx SBX 20 přijde v srpnu s cenou 200 USD, SBX 10 a SBX 8 přijdou již v červenci za 150 a 100 USD.

Zdroj: TZ Creative
reklama