reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

SpaceX oznámila zpoždění startu mise Crew-3

8.11.2021, Kateřina Hoferková, aktualita
SpaceX oznámila zpoždění startu mise Crew-3
NASA a společnost SpaceX opět odkládají start mise Crew-3. Mise, v rámci které zamíří k Mezinárodní vesmírné stanici další čtveřice astronautů, byla odložena na brzké ranní hodiny středoevropského času ve čtvrtek 11. listopadu.
Společnost SpaceX a NASA ohlásily další zpoždění startu mise Crew-3. Mise astronautů mířících na Mezinárodní vesmírnou stanici na delší pobyt se má uskutečnit 11. listopadu v brzkých ranních hodinách středoevropského času. Nejprve se totiž z paluby ISS navrátí posádka mise Crew-2 a SpaceX se tak vyhne nevyhovujícímu počasí, které by mohlo způsobit komplikace. Společnost Elona Muska vydala prohlášení, že pro nové datum 11. listopadu je 80procentní šance na příznivé povětrnostní podmínky. 
 
 
Kosmická loď Crew Dragon s posádkou Crew-3 by se měla k Mezinárodní vesmírné stanici připojit o den později. Start mise byl posouván už několikrát, jeden z plánů NASA byl vypravit raketu Falcon 9 s kosmickou lodí Crew Dragon na konci října, poté se termín přesunul na 3. listopadu kvůli špatnému počasí. Nakonec měla Crew-3 zahájit misi až 6. listopadu kvůli lehkým zdravotním potížím člena posádky. 
 
I když je zpoždění startu kvůli různým problémům v kosmonautice běžnou záležitostí, mise Crew-3 už si zažila odkládání mnohokrát. Trojice astronautů z NASA Raja Chari, Thomas Marshburn a Kayla Barron společně s Matthiasem Maurerem z ESA se tak už jistě nemohou dočkat. 
 
Zdroj: engadget.com


reklama