Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Specifikace AMD Live! uvolněny

11.3.2006, Milan Šurkala, aktualita
Specifikace AMD Live! uvolněny
Doba přeje multimediálním počítačům schopným zastoupit plnohodnotně funkce nejen počítače, ale i televize či DVD přehrávače. K tomuto účelu má Intel své Viiv (čti "vajv"), AMD přišlo s konkurenčním produktem Live! Konečně uvolnilo specifikace...
Doba přeje multimediálním počítačům schopným zastoupit plnohodnotně funkce nejen počítače, ale i televize či DVD přehrávače. K tomuto účelu má Intel své Viiv (čti "vajv"), AMD přišlo s konkurenčním produktem Live! Konečně uvolnilo specifikace kladené na tyto počítače.



Počítače splňující specifikaci AMD Live! musí obsahovat procesor AMD Athlon 64 FX nebo Athlon 64 X2, není tedy striktně vyžadován dual-core procesor jako u Intelu. Operačním systémem musí být buď Windows XP Media Center Edition nebo Windows Vista. Pevný disk musí být pro rozhraní Serial ATA a diskové pole RAID je vyžadováno s Athlony 64 FX.

Grafická karta může být jedna, ale klidně i dvě (opět vyžadováno s Athlony 64 FX), podmínkou je, že nebude mít problémy se zobrazováním grafického uživatelského rozhraní Aero nového OS Windows Vista. Dalším požadavkem je low-RPM zdroj, tedy zdroj s pomaloběžným ventilátorem, který zajistí tichý chod počítače.

Dále je nutno vybavit počítač AMD Live! DVD-RW vypalovačkou a alespoň 1GB RAM. AMD Live! však nespecifikuje technologii spojení se set-top boxem, wifi 802.11 je vedena jako "na přání", volba dalších spojení záleží také na výrobci. Podle AMD si mohou výrobci počítačů zvolit libovolný chipset a tím zajistit nejlepší možnou volbu pro dané účely.

Zdroj: www.extremetech.com
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.