reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Společnosti Adobe a AT&T oznámily počty zaměstnanců, které propustí

5.12.2008, Marek Štelčík, aktualita
Společnosti Adobe a AT&T oznámily počty zaměstnanců, které propustí
Dvě poměrně významné společnosti působící v IT odvětví oznámily, že v reakci na finanční krizi budou nuceni zredukovat počet pracovních míst. Jedná se o především softwarovou společnost Adobe a telekomunikačního giganta AT&T. V případě Adobe...
Dvě poměrně významné společnosti působící v IT odvětví oznámily, že v reakci na finanční krizi budou nuceni zredukovat počet pracovních míst. Jedná se o především softwarovou společnost Adobe a telekomunikačního giganta AT&T. V případě Adobe Systems se bude jednat o propuštění 8 % zaměstnanců, což znamená, že o práci přijde více než 600 lidí. Tento počet připadá na celý svět, takže se nejedná o zrušení jedné konkrétní pobočky. Společnost původně očekávala, že v čtvrtém kvartálu dosáhne tržeb ve výši zhruba 955 milionu amerických dolarů, ale nakonec se bude muset spokojit zhruba s 912 miliony.



Třetí čtvrtletí měla společnost příjem 800 milionů, zde však původní očekávání představovalo 1,02 miliardy.
U společnosti AT&T bylo oznámeno propuštění 4 % pracovní síly, což v počtu zaměstnanců dělá 12 000. Společnost neupřesnila jakých částí a divizí se má propuštění týkat. Konkurenční Sprint se již na jaře rozloučil se 4000 zaměstnanci. Adobe a AT&T se tak připojují k velikánům jako Sun Microsystems, Yahoo, eBay či Applied Materials, kteří již byli nuceni reagovat na finanční krizi a snížit počet pracovních míst.

Zdroj: Dailytech, Dailytech
reklama