reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Spotify spouští virtuální koncerty za 10 EUR

21.5.2021, Milan Šurkala, aktualita
Spotify spouští virtuální koncerty za 10 EUR
Streamovací služba Spotify se pouští do další oblasti podnikání. Začíná nabízet lístky na virtuální koncerty, které se budou konat v předem stanovený čas. Pokud jde o cenu, ta je prozatím na 10 EUR.
Umělci a streamovací služba Spotify mají další způsob, jak vydělat více peněz. Zda bude i úspěšný, to ale ukáže až čas. Jde o lístky na virtuální koncerty. Půjde o předtočené streamy koncertů, které budou vysílány v konkrétní čas (k dispozici budou ale 4 časy pro různé časové zóny). Vše bude nastaveno stejně jako u klasického koncertu, byť by to tak z podstaty fungování (a menších omezení) streamovací služby nemuselo být. Pravidla jsou tak dosti striktní, v některých věcech dokonce ještě striktnější. Video je možné si přehrát jen v daný okamžik, není možné ho pozastavit ani přehrát znovu (to u skutečného koncertu také neuděláte). Pokud ho zmeškáte, peníze pochopitelně nedostanete zpět (opět, ani toto se nestane u skutečného koncertu).
 
Spotify logo
 
Každý lístek je vázán na konkrétní účet ve Spotify, ten tak může mít jen zaregistrován jen jednu "vstupenku" a není možné ho prodat někomu jinému. Pokud tak chcete vidět koncert, ale nemáte účet u Spotify, musíte si ho zařídit. Naštěstí si vystačíte s bezplatnou verzí Spotify. Stream začne asi 60 minut před zahájením, aby byl dostatek času otestovat, zda vše správně funguje. Samotný koncert pak má délku obvykle mezi 45 a 60 minutami. Prozatím je plánováno pět koncertů od 27. května do 17. června, konkrétně jde o interprety The Black Keys, Bleachers, girl in red, Rag'n'Bone Man a Leon Bridges. Cena byla ve všech případech stanovena na 10 EUR. Více informací se dozvíte ve FAQ ke službě.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama