reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Star Citizen: mnohem více než vesmírný simulátor

2.9.2016, Jan Vítek, preview
Star Citizen: mnohem více než vesmírný simulátor
Nedávno nás nadchlo video ukazující stále ještě alfaverzi hry Star Citizen, kterou si ve velice omezené podobě můžeme zahrát již dnes. Tato hra však slibuje věci, o nichž se nám dosud mohlo jen zdát, a tak se na ni dnes podíváme více zblízka.
Star Citizen je bezesporu velice ambiciózní projekt a možná vůbec nejrozsáhlejší, nejrozmanitější a nejpropracovanější hra, která kdy potkala herní PC průmysl. Vše vypadá velice uvěřitelně, a to konkrétně celý svět a příběh, technické vybavení, složení a stav společnosti a dle toho, co už je k dispozici, také herní stránka jako fyzika lodí a pohyb postavy ve vesmíru. To je na jednu stranu úžasné a velice slibné, ale na druhou stranu můžeme mít obavy o to, zda bude vůbec možné dát to celé dohromady a vytvořit fungující celek v dohledné době.




The Reclaimer - létající vrakoviště


Co se týče enginu a technické stránky hry, vypadá to, že tvůrci už mají vyřešen volný pohyb postav v herním světě. Vývoj lodí také pokračuje zdárně a nebude velký problém jejich počet ve hře postupně navyšovat (to platí i pro ostatní zařízení a objekty), a tak zbývají herní mechanismy a celý svět, který by měl být funkční a vyvážený. Není pochyb, že se o jeho správu budou starat administrátoři, kteří by měli zajistit, aby se situace nevymkla kontrole a všichni zákazníci měli šanci si dobře zahrát. Když se sám koukám na to, jak si vývojáři představují města na planetách, musím se ptát, jestli je vůbec v jejich silách vytvořit takový počet detailních světů, však se na to podívejte.




- město na planetě Terra - klikněte pro zvětšení -


Začíná být také zřejmé, že řadu uživatelů Star Citizen donutí k hardwarovému upgradu, i když to neznamená, že by nároky měly být nějak extra krvavé. To si ostatně můžeme vyzkoušet již dnes, ovšem je třeba vědět, že jde stále jen o alfaverzi, která není příliš optimalizovaná a nevyhýbají se jí technické potíže. Mohou vypadávat textury, výkon se může zdánlivě bezdůvodně propadnout nebo se může stát, že zemřete při pouhém nastupování do lodi. I tak to však stojí za vyzkoušení a pokud víte, že tuto hru si stejně poté koupíte, není moc důvodů otálet.

Stačí si zajít na příslušné stránky, které vás už provedou celým procesem. Nejdříve si vytvoříte na RSI svůj účet a poté si už vyberete balíček, který obsahuje především loď a také Star Citizen Digital Download, čili právo stáhnout si samotnou hru a právě s tím je spojeno i předplatné na finální verzi. Za Star Citizena tak dáte v tomto předplatném od 50 eur výše a pak je tu ještě zajímavá nabídka, a sice balíček Star Citizen + Squadron 42, který přijde jen na 66 eur. Jestli se chcete o hře dozvědět víc z českých zdrojů, můžete zabrouzdat na fanouškovské stránky Star-Citizen.cz.

Ti, kteří nechtějí kupovat zajíce v pytli, si ale mohou počkat, však moderní doba nás tomu učí, jak ukazuje případ No Man's Land. Ovšem Star Citizen je už nyní ve stavu, který se s touto hříčkou prodávanou bohužel za plnou cenu nedá srovnávat. Má také za sebou zkušené vývojáře topící se v penězích a ostražitou komunitu.
Těšíte se na hru Star Citizen?
V anketě šlo hlasovat od 2.9.2016 do 31.8.2017. Počet hlasujících: 26
Nemůžu se dočkat81 %
Uvidím, jestli bude o co stát15 %
Radši jiný vesmírný simulátor0 %
Ne, tento typ her mě nebaví4 %
reklama