reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Star Wars Battlefront II vyšly se zatím deaktivovanými mikrotransakcemi

20.11.2017, Jan Vítek, aktualita
Star Wars Battlefront II vyšly se zatím deaktivovanými mikrotransakcemi
Společnost Electronic Arts se odhodlala k možná trošku překvapivému kroku. Po všem tom pozdvižení z minulého týdne se rozhodla zatím deaktivovat veškeré mikrotransakce spojené s titulem Star Wars Battlefront II. Je to začátek změn?
Naposledy jsme se na téma Star Wars Battlefront II opustili poté, co tři stateční z DICE čelili v sezení AMA na Redditu rozvášněnému virtuálnímu davu. Slíbili především to, že přijdou nějaké změny a ty se nejspíše chystají, neboť prozatím je tato hra zcela bez mikrotransakcí, a tak je jasné, že EA a DICE přicházejí o velkou část zisků. Co k to mu může říci generální manažer studia DICE Oskar Gabrielson? 


Ten prohlásil, že s blížícím se vypuštěním hry na trh je stále zřejmé, že mnoho lidí považuje provedení mikrotransakcí za problematické. Jde především o neférové výhody pro hráče ochotné dále platit, což s ostatními námitkami zastiňuje celou hru. Pak je tu ovšem důležitá věta vyvedená zlatým písmem, která hlásá: "Toto nebyl náš úmysl. Omlouváme se, že jsme to neprovedli správně". 

Dále Gabrielson dodává, že na základě toho budou vypnuty všechny herní mikrotransakce a nastane doba dalšího naslouchání herní komunitě a upravování, vyvažování a ladění. Herní krystaly si tak zatím nikdo nekoupí a jediný postup ve hře lze zařídit právě pouze a jen hraním. Nicméně krystaly se později vrátí poté, co bude jejich systém upraven a o tom GM DICE slíbil informovat. 

Uvidíme tak, co EA a DICE se hrou provedou a zda to nějak postihne onen mnohahodinový grinding nutný k tomu, aby se hráči dostali ke svým vytouženým hrdinům. Ukázalo se totiž, že i po předchozích úpravách v reakci na ostré námitky hráčů, by bylo nutné pro odemknutí všeho dodatečného obsahu v Battlefrontu II nahrát cca 4500 hodin, anebo zaplatit 2100 dolarů. Oněch 4500 hodin, to je každodenní hraní na plný úvazek po dobu roku a půl. 

Krom toho všeho jsou v Belgii a Holandsku opět zkoumány loot boxes ohledně toho, zda jde či nejde o gambling. 

 
Zdroj: Hexus.net, EA


reklama