reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Steam Controller přijde v nové verzi

12.4.2016, Jan Vítek, aktualita
Steam Controller přijde v nové verzi
První hardwarová revize hotového ovladače Steam Controller je na cestě. Samotná společnost Valve to zmínila v prezentaci na nedávném GDC, kde se také probíraly změny, jež má nová verze ovladače přinést.
Společnost Valve již dříve zveřejnila CAD soubory, které může využít široká veřejnost k tomu, aby si svůj ovladač Steam Controller upravila k obrazu svému. K tomu je zapotřebí přinejlepším 3D tiskárna, s jejíž pomocí si díky zveřejněným 3D výkresům můžeme vytvořit náhradní díly nebo upravené díly a sami si ovladač modifikovat. Nyní ale bude asi zapotřebí, aby Valve přišel s novými soubory, neboť si chystá první hardwarovou revizi ovladače.





Od té ale pochopitelně nemůžeme očekávat drastické změny ve tvaru nebo rozložení ovladacích prvků, však ve Valve usilovně pracovali na tom, aby se už za první verzi nemuseli stydět a na cestě k ní vyvinuli řadu prototypů. Dle prezentace bude upraven především vzhled ovladače a také bude asi použit nový materiál pro jeho tělo, neboť má být jiný i na dotyk. Je ale také možné, že to znamená úpravu jeho tvaru.





Steam Controllerů by mělo po celém světě pracovat zhruba 400.000 a Valve dle svých slov ani nechce, aby jejich majitelé byli příchodem nové verze zklamáni, čili aby snad nepovažovali svůj ovladač za zastaralý. Steam Controller v2 tak dle Pierre-Loup Griffaise z Valve nedostane nic zásadního, jako třeba nový touchpad nebo sadu tlačítek.





V prezentaci bylo zmíněno, že se pracuje na odstranění na dotek nepříjemných hran, kvůli nimž se ovladač drží hůře, než by se mohl držet. Vedle toho se chystají také softwarové novinky, čili nejpravděpodobněji nový firmware, který by ale měl být využitelný i na původní verzi ovladače. Vypadá to tedy, že Valve svůj Steam Controller pouze vyšperkuje, ovšem nebylo oznámeno, kdy nová verze bude hotová a přijde na trh.

Zdroj: Hexus.net
reklama